Ibanjez i Viera potpisuju za Zvezdu i dolaze bez obeštećenja

Luis Ibanjez i Hugo Viera potpisaće u ponedeljak ugovore sa Crvenom zvezdom. U kratkom roku najtrofejniji srpski klub zaokružiće poker internacionalnih pojačanja, Argentinac i Portugalac pridružiće se Izraelcu Idan Veredu i Brazilcu Brunu Matosu,

 

Ibanjez je prelomio da želi u Crvenu zvezdu, a danas će u društvu tasta i menadžera doći na najveći srpski stadion i potpisati trogodišnji ugovor. Istekao mu je ugovor za zagrebačkim Dinamom, dolazi bez obeštećenja za veliku platu (nezvanično 240.000 evra po godini).

Hugo Felipe da Kosta Oliveira, u fudbalskom svetu poznat po skraćenom prezimenu Viera, doputovao je u nedelju u Beograd kako bi, takođe dana, potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom.

Isključivi razlog Vierinog dolaska u Beograd je poverenje u trenera Miodraga Božovića, poznanika iz Rusije. Portugalac je poslednjih godinu dana proveo u Torpedu iz Moskve, napustio je klub zato što se nalazi pred gašenjem.

Dobio je čiste papire i Crvena zvezda neće morati da plaća obeštećenje za njega. Krupan trošak za klupsku kasu predstavljaće Vierina plata, nezvanično će iznositi između 200.000 i 250.000 evra po sezoni.