Ibrahimović dobio dve nagrade: Jednu od FS Švedske, a drugu od atraktivne voditeljke! (VIDEO+FOTO)

Fudbaler Pari Sen Žermena Zlatan Ibrahimović po deveti put u karijeri osvojio je nagradu za najboljeg igrača Švedske.

Ibrahimoviću je ovo deveta nagrada „Guldbollen”, osma uzastopna, pošto je samo 2006. godine njegovu dominaciju prekinuo Fredi Ljunberg.

Takozvanu švedsku Zlatnu loptu dodeljuju časopis „Afton Bladet” i Fudbalski savez Švedske, a ni ovoga puta nisu imali dilemu.

Gala veče na kojoj je Ibrahimović dobio nagradu bila je organizovana u čast dvojice preminulih igrača iz ove zemlje – Klasa Ingesona i Pontusa Segerstrema.

– Sve ove nagrade koje sam dobio znače da sam ostvario nešto. Ali, činjenica da sam dobar u onome što radim u senci je onoga što se desilo Klasu Ingesonu i Pontusu Segerstremu – izjavio je Ibrahimović.

Ingeson je krajem prošlog meseca preminuo u 47. godini, pošto je izgubio bitku sa kancerom. Zlatan je tokom ove godine ostao bez rođenog brata, koji je takođe preminuo od iste bolesti kao i bivši igrač Geteborga, PSV, Šefilda, Marseja i mnogih drugih klubova.

– Imao sam brata koji je preminuo pre nekoliko meseci od slične bolesti. Postoji život pored fudbala koji je mnogo važniji od svega ovoga. Neka počivaju u miru – dodao je Ibra u emotivnom govoru, a na snimku se vidi da se jedva suzdržao da ne zaplače.

Mnogi od njih ipak nisu uspeli, a među onima koji su zaplakali bila je i Zlatanova partnerka Helena Seger.

Ipak ovo nije bila jedina nagrada za Zlatana. Voditeljka programa Ana Brolin odlučila je da se našali sa popularnim švedskim napadačem.

Ona je Zlatanu poklonila malu trubu, a Ibrahimović je dobro primio šalu i odlučio da malo zatrubi što je izazvalo smeh među prisutnima u sali.