Ibrahimović nije najbolji fudbaler u Francuskoj: Šveđanin predao trofej posle dve godine

Nakon što je dva puta uzastopno osvajao trofej namenjen najboljem igraču Lige 1, Zlatan Ibrahimović morao je da prepusti ovo priznanje drugom fudbaleru. Pogledajte ko je nabolji igrač sezone po mišljenju samih učesnika ovog šampionata.

 

Zlatan Ibrahimović je ostao bez nagrade za najboljeg fudbalera francuskog prvenstva, koju je dobio 2013. i 2014. godine. Taj trofej od danas ponosno nosi – Aleksandr Lakazet.

U tradicionalnoj anketi samih učesnika Lige 1, najpre je strateg Pari Sen Žermena Loran Blan proglašen za najboljeg trenera šampionata Francuske ove sezone.

  

Blanu je to drugi put da dobija ovu nagradu tokom karijere, a prethodni put je to bilo 2008. godine, dok je vodio Bordo. Samo još Rene Žirar i Klod Pjuel su po dva puta osvojili ovo priznanje, tako da se Blan nalazi u veoma probranom društvu.

Parižani su ove godine osvojili titulu, pošto uoči poslednjeg kola imaju osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Lion.

A posle proglašenja Blana, usledila je i “glavna nagrada”.

Za najboljeg igrača prvenstva Francuske ove sezone imenovan je Lionov Aleksandre Lakazet, najbolji strelac šampionata sa 27 golova.

 

On je u izboru kolega koji nastupaju u Ligi 1 uspeo da pobedi ispred Zlatana Ibrahimovića, Havijera Pastorea i Marka Veratija.

Ovo je neverovatna čast za mene. Još kao klinac sam sanjao o nagradi poput ove, o trenutku kada će biti potvrđeno da sam ostavio trag u francuskom fudbalu – rekao je 23-godišnji Lakazet.

Stiv Mandanda (Olimpik Marsej) je proglašen za najboljeg golmana, a najbolji mladi igrač je talentovani Lionov napadač Nabil Fekir.