Ibrina sudbina neizvesna: Murinjo traži da se Šveđanin ne kazni, UEFA odlučuje naredne nedelje

Evropska fudbalska unija odlučiće sledeće nedelje o kazni zbog crvenog kartona koji je napadač Pari Sen Žermena Zlatan Ibrahimović dobio protiv Čelzija u Ligi šampiona.

 

UEFA je saopštila da će Disciplinska komisija proučiti slučaj i odrediti eventualnu kaznu na sastanku 19. marta. Trener Čelzija Žoze Murinjo rekao je da smatra da Ibrahimović nije zaslužio crveni karton i da bi trebalo da bude oslobođen kazne, kako bi igrao u četvrtfinalu sledećeg meseca.
 

Ibrahimović je isključen u 31. minutu revanš utakmice osmine finala, posle starta nad Oskarom, koji istina, nije bio grub, pošto je švedski internacionalac na vreme povukao nogu.
 

PSŽ je i sa desetoricom igrača dva puta dolazio do izjednačenja, da bi sa 2:2 posle produžetaka prošao u četvrtfinale ukupnim rezultatom 3:3, zbog većeg broja golova datih u gostima.

Bilo je očigledno i da su igrači Čelzija izvršili veliki pritisak na arbitra, na šta se i reprezentativac Švedske osvrnuo, u svom stilu.

– Kada mi je sudija pokazao crveni karton, svi Čelsijevi igrači su dotrčali. Osetio sam se kao da je 11 beba oko mene – rekao je Ibrahimović.