“IDEMO SPREMNI NA SP”: Orlovi se okupili na pripremama, Karadžić smatra da je uspeh ako IZAĐEMO IZ PRVOG KRUGA

fudbalska reprezentacija srbije
Facebook.com/FudbalskiSavezSrbije

Fudbalska reprezentacija Srbije okupila se juče u Staroj Pazovi na početku priprema za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Selektor Mladen Krstajić pozvao je 27 igrača za poslednju fazu priprema i svi su se odazvali već prvog dana.

 

Prvom treningu prisustvovali su svi, uključujući i Matiju Nastasića, čiji je nastup u Rusiji i dalje neizvestan.

Aleksandar Mitrović, koji je u subotu sa Fulamom izborio plasman u Premijer ligu, sa tribina je posmatrao prvi trening, dok je Branislav Ivanović dobio slobodno popodne zbog privatnih obaveza.

Prvi trening reprezentacije gledali su članovi rukovodstva Fudbalskog saveza Srbije na čelu sa predsednikom Slavišom Kokezom. Tu su generalni sekretar Jovan Šurbatović, potpredsednici Savo Milošević i Nenad Bjeković, počasni predsednik Tomislav Karadžić, bivši selektor Ilija Petković i drugi.

Takođe, na tribinama pored terena “Mišel Platini” u sklopu sportskog centra u Staroj Pazovi bili su i mnogobrojni prijatelji i članovi porodice igrača i članova stručnog štaba.

Među njima, između ostalih, i bivši fudbaler Crvene zvezde Andrija Kaluđerović.

Bio je prisutan i veliki broj novinarskih ekipa.

Reprezentacija Srbije će u Pazovi boraviti do 2. juna, kada će otputovati na sedmodnevne pripreme u Austriju.

Tamo će igrati dve prijateljske utakmice, obe u Gracu, a protivnici će 4. juna biti Čile i pet dana kasnije Bolivija, posle čega će se preseliti u Kaljiningrad, koji će joj biti baza.

Na svetskom šampionatu će igrati u Grupi E sa Kostarikom, Švajcarskom i Brazilom.

Prvu utakmicu igraće 17. juna protiv Kostarike u Samari, potom će se 22. sa Švajcarskom sastati u Kaljiningradu, a poslednja utakmica u grupi zakazana je za 27. protiv sa Brazilom u Moskvi.

Ako prođe u narednu fazu, reprezentacija Srbije će se u osmini finala sastati sa nekom od selekcija iz Grupe F koju čine Nemačka, Meksiko, Švedska i Južna Koreja.

 

TOLE KARADŽIĆ: “Sve puca od optimizma!”

Počasni predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić rekao je danas da u taboru nacionalnog tima sve puca od optimizma pred predstojeće Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Danas sam nekoliko sati bio s momcima, sa svim ljudima koji su zaduženi za reprezentaciju, čini mi se da sve puca od optimizma. Ne treba ni previše biti optimista, ali u svakom slučaju mislim da idemo spremni na SP, u jednoj dobroj kondiciji, dobroj atmosferi – rekao je Karadžić novinarima u Staroj Pazovi.

Idemo na SP u jednoj dobroj atmosferi da napravimo možda najbolji rezultat do sada – dodao je on.

Branislav Ivanović je danas dobio slobodno popodne zbog privatnih obaveza.

Bane je bio tu ceo dan. On je tu, nema nikakvih problema, sve je u najboljem redu – rekao je Karadžić.

Upitan šta je po njemu dobar rezultat u Rusiji, Karadžić je odgovorio: “Da izađemo iz prvog kruga“.

Na pitanje da uporedi sadašnju ekipu i onu koja je igrala na Svetskom prvenstvu pre osam godina, Karadžić je naveo da mu je teško da uporedjuje igrački kvalitet.

Ali, ono što vidim i što je opšte mišljenje je da je selektor pozvao sve što je u ovom trenutku najspremnije i najsposobnije. Mislim da selektor nije napravio nijednu grešku – rekao je Karadžić.