“IGRA JE BILA RUŽNA, ŽIVELI SMO OD GREŠAKA RIVALA”: Francuski fudbaler kritikovao selektora uprkos tituli prvaka sveta!

Francuska se na nedavno završenom Mundijalu okitila titulom prvaka sveta, ali i pored velikog uspeha postoje kritike na račun igre ekipe selektora Dešana.

instagram.com/hatembenarfaofficiel

Fudbaler Pari Sen Žermena Hatem Ben Arfa, kaže da se stil fudbala nekadašnjeg kapitena, a sada selektora “Trikolora” Didijea Dešana, ne sviđa mnogim fudbalerima koji su igrali u Rusiji.

– Za Francusku bi pogubno bilo ako bi sakrila svoju igru iza osvojenog trofeja u Rusiji. Ne možete da poništite činjenicu da je igra bila jako ružna. Na kraju je bilo rezultata, ali se ekipa kockala i živela od grešaka rivala. Čekala je i kažnjavala ih. Taj fudbal nije bio spektakularan, mada je bio efektan. Imajući u vidu kakve igrače imamo trebalo je da igramo hrabrije, a ne da budemo poput kameleona. Poznajem većinu momaka iz reprezentacije i znam da im se ne dopada taj stil. Ne bi se bunili da se to promeni što pre – rekao je Ben Arfa, prenose britanski mediji.

Ne bune se Francuzi zbog titule svetskog prvaka, pošto su do finala pobedili ekipu koja je uz Hrvatsku najviše pokazala na turniru – selekciju Belgije sa 1:0. U finalu je savladana Hrvatska sa 4:2 i više od milion Francuza je čekalo na Šanzelizeu svoje junake.

Ben Arfa kaže da Dešanu treba odati priznanje za ono što je postigao, ali da treba da se povuče sada dok je na vrhuncu.

– Skidam mu kapu. Ali da sam na njegovom mestu povukao bih se dok sam na vrhu, kao što je uradio Zidan u Realu. Time bi njegov naslednik u Francuskoj iskoristio potencijal ekipe i pustio mlade fudbalere da uživaju u igri. Baš kao što to rade Brazilci – zaključio je Ben Arfa.

Brazil je ispao u četvrtfinalu Mundijala porazom od Belgije 1:2.