Igrači Crvene zvezde slavili u neizvesnom ‘večitom’ derbiju golfera

Četvrtu godinu za redom ekipa sastavljena od golfera koji navijaju za Crvenu zvezdu slavila je u večitom derbiju protiv simpatizera Partizana.

Tradicionalni meč koji se već četvrtu godinu zaredom igra u oktobru mesecu opet je pripao „crveno-belima”, ali ovoga puta viđena je mnogo veća neizvesnost nego pre 12 meseci kada je bilo 8,5:2,5.

Zvezdaši su odneli pobedu od 6,5:4,5 i tako zadržali neprikosnovenost u duelima „večitih rivala”, pa Partizanovcima ostaje novih 12 meseci da smisle pravu taktiku kako da dođu do prvog trijumfa.

Izuzev prvog „flajta” koji je završen sa 8 ap, u svim ostalima je viđena velika borba i neizvesnost, pa je odluka o pobedniku padala obično na poslednjim rupama. Tri duela završena su podelom poena, Zvezdaši su dobili pet flajtova, a Partizanovci tri.

U „večitom derbiju” imali smo priliku da na jednom mestu vidimo igrače koji su obeležili ovu sezonu na Adi Ciganliji – reprezentativce Čedomira Ilića i Ranka Helca, koji su predstavljali Srbiju na Svetskom prvenstvu u Japanu, pa lidere u Masters seriji Aleksandra Stojiljkovića i Aleksandra Flanđunisa i perspektivne Mihajla Dimitrijevića, Linu Dedijer i Andreja Stanarevića.

Uslovi za igru bili su više nego idealni, s obzirom na prelepe vremenske okolnosti i izvanredno pripremljene terene. I ovoga puta sjajno druženje po završetku meča začinjeno je nezaobilaznim trubačima. Golf sezona na Adi Ciganliji završava se ovog vikenda kada se igra finalni turnir Masters serije.