“IGRAČI DA POKAŽU ODANOST”: Vujošević propušta kraj kvalifikacija zbog priprema za transplantaciju!

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević saopštio je danas da će na određeno vreme napustiti funkciju, pošto krajem meseca ide u Tursku, na ispitivanja uoči planirane transplantacije bubrega.

Duško Vujošević
Beta

– Obaveštavam javnost da sam juče dobio informaciju o tome da će proces transplantacije jednog bubrega u moj organizam započeti u jednoj specijalističkoj ustanovi u Istanbulu. Istine radi, 30. jula počinju ispitivanja od čijih rezultata zavisi da li će do transplatacije doći – naveo je Vujošević u saoštenju, preneli su mediji u Bosni i Hercegovini.

On je naveo da je taj zahvat dugo čekao i da je svestan zahtevnosti, zbog čega je operacija neodloživa.

Vujošević je dodao da nije miran zbog toga što se operacija vremenski poklapa sa završnom fazom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, zbog čega je izrazio želju da Košarkaški savez BiH preuzme rukovođenje reprezentacijom za vreme njegovog bolničkog odsustva i perioda rehabilitacije.

– Očekujem da se igrači reprezentativci suštinski, a ne deklarativno mobilišu za utakmice koje nas očekuju. Za tu mobilizaciju prvi korak je odziv na poziv da igraju za reprezentaciju. Očekujem da svojim postupcima pokažu odanost košarci, a da patriotske izjave daju eventualno tek kada su se odazvali na poziv i došli na pripreme – naveo je Vujošević.

Bivši trener Partizana rekao je da je potpuno svestan neizvesnosti ishoda pregleda i operativnog zahvata, kao i dužine postoperativnog toka.

– Ljudima koji vode KS BiH dajem predlog da u interesu reprezentacije u ovom momentu, a prema svojim uverenjima i odgovornosti, donesu odluke o daljoj strategiji i u skladu sa njom kadrovskim rešenjima – rekao je Vujošević.