IGRAČI ODGOVORILI NA CVETKOVIĆEVE OPTUŽBE: “Selektor u alkoholisanom stanju udario Dragana Škrbića”

Rukomet
rss.org.rs

Povodom teških optužbi koje je Jovica Cvetković uputi na račun reprezentativaca, igrači su pisanim saopštenjem odgovorili na selektorove optužbe.

 

Saopštenje najboljih rukometaša Srbije vam prenosimo u celosti:

 
– Poštovani prijatelji rukometa i ljubitelji sporta,

protekla dva dana smo bez ikakvog razloga i osnova stavljeni na stub srama, “zahvaljujući”  “selektoru” Jovici Cvetkoviću, koji je izneo niz neistina na naš račun. Sada je došlo vreme da i mi progovorimo.

Odgovorno, sportski i moralno tvrdimo da je svaka reč izrečena od strane Cvetkovića notorna laž.

Da krenemo od osnovog, informisanosti! Zar je moguće da selektor jedne zemlje ne zna u kom klubu mu igraju igrači?! Zar je moguće da je selektor pitao kapitena Žarka Šešuma kako je u Levenu, neznajući, naravno, da je on već četiri godine u Gepingenu!

Zar je moguće da selektor postavi pitanje reprezentativcu Bogdanu Radivojeviću: “Gde si sad mali?”, aludirajući na klub u kom igra, jer naravno to tek nije znao? Zar je moguće da selektor ode u Skoplje da obavi razgovor sa Alemom Toskićem, a on igra u Velenju?

Onda valjda i nije trebalo da nas čudi što nije znao 85% protivničkih igrača.

Šta ćemo sa činjenicom da na 86% treninga nije ni bio. A i kad jeste, pušio je u sali gde se trenira! U trenerci sa grbom Srbije! Na pušenje u svlačionici pred svaku utakmicu smo navikli, to nije novina.

Nijednom tokom Evropskog prvenstva selektor nije putovao sa ekipom autobusom, već privatnim kolima. Nije se znalo kad su doručak ili večera, kad se kreće iz hotela….

Za sedam dana u hotelu račun je bio 1.200 evra samo za alkohol! Onda i ne čudi što je selektor svako veče bio u alkoholisanom stanju. Kulminacija je bila kad je u takvom stanju vodio utakmicu protiv Belorusije. Pod dejstvom alkohola je napao i udario potpredsednika Saveza, Dragana Škrbića. Da, to je istina, jer su igrači bili prisutni, razdvajali i smirili strasti.

U najmanju ruku je sramotno i ružno da svoje neznanje, nered i skandale Jovica Cvetković pravda preko naših leđa. Niko od nas nije išao na izlet, nego na Evropsko prvenstvo, da se časno i pošteno, kao i uvek, bori za svoju zemlju.

Naša je dužnost da ovo kažemo, jer javnost koja je uz nas i kad pobeđujemo i kad gubimo mora da zna istinu! Mi prihvatamo naše greške, ali mi nemamo razloga da lažemo i izmišljamo, mi se ne skrivamo: pobedu slavimo, poraze priznajemo.

Sportski pozdrav,

reprezentativci Srbije! – piše u pismenom obraćanju najboljih srpskih reprezentativaca.loading...