“IGRAJTE KAO DA JE KRAJ SVETA”: Nadahnuti govor Veselina Vujovića doneo je Sloveniji ISTORIJSKU BRONZU! (VIDEO)

Veselin Vujović
print screen/you tube.com/iPycO

Veselin Vujović poznat je kao vrlo temperamentan trener, a ta njegova osobina pomogla je rukometašima Slovenije da osvoje bronzu na Evropskom prvenstvu.

 

Legendarni jugoslovenski rukometaš je u utakmici za treće mesto na tajm-autu deset minuta pre kraja meča održao vrlo nadahnut govor, poručivši svojim izabranicima da ostatak meča odigraju “kao da je kraj sveta”.

Meč za treće mesto na Evropskom prvenstvu u Francuskoj protiv selekcije Hrvatske nije išao u dobrom pravcu za Sloveniju, koju sa klupe predvodi nekadašnji as Metaloplastike Veselin Vujović.

Imali su “Kockasti” i prednost od 8 golova, ali su Slovenci u drugom poluvremenu počeli da je stižu, iskoristivši umor najboljih hrvatskih igrača. Na deset minuta do kraja rezultat je bio 29:24.

To je bio signal Vujoviću da “pozove” tajm-aut i inspirativnim govorom pokuša da trgne sveje momke. Rekao im je sledeće:

– Sada morate da izginete, zadnjih deset minuta dajte sve u životu kao da je kraj sveta – rekao je Vujović.

Selekcija Slovenije je od tog trenutka dala sedam a primila samo jedan gol (31:30) i tako “otela” svojim komšijama već osvojenu bronzu.

Rukometna reprezentacija Slovenije je na putu ka svojoj domovini sletela u glavni grad Hrvatske. Iako je šokantan poraz značio i gubitak medalje, Vujović je bio glavna zvezda na aerodromu.

Ovako je tekao njegov razgovor sa hrvatskim novinarima, koji nisu propustili priliku da ga pitaju o eventulnoj mogućnosti da preuzme reprezentaciju njihove zemlje.