Igrao je za Juve i Siti, sad je u Partizanu: Crno-beli predstavili novo pojačanje

Valeri Božinov
partizan.rs

Bugarski fudbaler Valeri Božinov rekao je danas da je srećan što je prešao u Partizan i da je obaveza da osvoji titulu i da igra sa crno-belima u grupnoj fazi evropskog takmičenja.

 

– Uzbuđen sam što sam došao u najbolji klub u Srbiji. Prva obaveza je da osvojim titulu, a druga da igramo grupnu fazu nekog od evropskih takmičenja. Partizan je po tome isti kao i Juventus, zahtevaju se samo pobede. Pošto sam bio u Torinu, jasno mi je šta se od mene očekuje. Uostalom i u Beogradu ću nositi crno-beli dres – rekao je Božinov na konferenciji za novinare.

Božinov je potpisao dvogodišnji ugovor sa Partizanom i nosiće dres sa brojem 86.

On je naveo da je juče razgovarao sa bivšim igračem Partizana, sunarodnikom Ivanom Ivanovim, koji mu je rekao “da ne razmišlja, već da pređe u Partizan, pošto je to najbolji klub koji može da izabere”.

– Rekao mi je da ću svake godine da igram evropska takmićenja i da ću biti u prilici da se borim za trofeje. Ivan mi je objasnio da klub funikcioniše kao porodica – rekao je on.

Božinov, bivši fudbaler Lečea, Juventusa, Parme i Mančester sitija će u Partizanu igrati sa sunarodnikom Ivanom Bandalovskim.

– Želim da dajem golove, da pobeđujem za sebe, pa ako budem igrao dobro možda se vratim i u reprezentaciju. Ne želim da živim u prošlosti, već da mislim samo o prvom narednom treningu. Kada sam se jutros probudio, srce mi je reklo da idem u Partizan – rekao je Božinov.

Trener Partizana Zoran Milinković rekao je da je 29-godišnji bugarski napadač veliko pojačanje.

– On ima sve reference igra da igra u velikom klubu kao što je Partizan, a to pokazuje njegova karijera i više od 40 utakmica za reprezentaciju Bugarske. Nema sumnje da je kvalitetan fudbaler i da će biti veliko pojačanje za nas – rekao je on.

Trener srpskog šampiona naveo je da su Božinova preporučili “fudbalski i ljudski kvaliteti, jer je imao i unosnije ponude, ali da je odlučio da ne ide u Aziju”.

Božinov je treći igrač koji je Partizan doveo u prelaznom roku, posle Nikole Trujića i Marka Jevtovića.