IGRAO U BRUTALNIM USLOVIMA: Đoković se posle napornog meča plasirao u TREĆE KOLO Australijan opena

Novak Đoković
Beta

Srpski teniser Novak Djoković rekao je da su vremenski uslovi tokom današnjeg meča protiv Gaela Monfisa bili "brutalni", ali da se pripremio za to i dodao da mu je izuzetno drago što je izborio plasman u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije.

 

Bilo je očigledno da smo se mučili. Uslovi za igru bili izuzetno teški, gotovo brutalni, posebno u prvih sat vremena. Znao sam da će ovo biti veliki izazov, jer je Monfis jedan od najboljih atleta, kreće se dobro, vraća sve, ima jak servis… Ipak, ostao sam i izdržao u igri. Spremio sam se za ovo i iskoristio svaku šansu koja mi se ukazala. Srećan sam što je tako – rekao je Đoković posle meča.

Đoković se danas plasirao u treće kolo Australijan opena, pošto je sa 3:1 u setovima pobedio Monfisa posle dva sata i 45 minuta igre.

 

Meč između Đokovića i Monfisa igran je po izuzetno toplom vremenu, pa su se obojica tenisera prilično mučila na terenu, čija je temperatura prelazila 60 stepeni.

Sjajno je vratiti se u Rod Lejver arenu. Ovo je teren gde sam verovatno imao najviše uspeha u karijeri. Lepo je biti ovde i ne zovu ovaj turnir bez veze “srećni slem”… Ovde su svi nasmejani, prvi veliki turnir u godini, početak je sezone i veliko je zadovoljstvo biti ovde – kazao je Djoković.

On nije nastupao u prethodnih šest meseci zbog povrede lakta.

 I dalje nisam na 100 odsto, idemo ka tome. Imam mnogo vere u ono što radim, a i znam šta sam u stanju – rekao je Djoković.

TOK MEČA:

Meč između Đokovića i Monfisa igran je po izuzetno toplom vremenu, pa su se obojica tenisera prilično mučila na terenu, čija je temperatura prelazila 60 stepeni!

Monfis se bolje snašao na početku duelu u tim uslovima i stigao do prednosti od 3:0, uz dva brejka prednosti. Đoković je uspeo da uzvrati i dođe do izjednačenja, ali je Francuz već u narednom ponovo oduzeo servis srpskom teniseru i poveo s 4:3.

On je stečenu prednost sačuvao do kraja tog perioda, iako je Đoković imao dve brejk šanse da dođe do 4:4, ali u tome nije uspeo.

Francuz je posle dobijenog prvog seta delovao iscprljeno, a Đoković je podigao nivo igre. Do jedinog brejka u drugom setu srpski teniser došao je u osmom gemu, a već u narednom stigao je do izjednačenja – 1:1.

 

Nastavak susreta u potpunosti je pripao Đokoviću, koji je brzo i lako dobio treći set sa 6:1. 

Monfis je između drugog i trećeg seta zatražio medicinsku pomoć usled umora i blage vrtoglavice, što je bilo primetno u trećem setu kada je osvojio samo jedan gem.

Kako je meč odmicao, vremenski uslovi su bili delimično prijatniji. Monfis je povratio igru, ali je Đoković bio bolji rival, pa je u kao i u drugom setu do brejka došao u osmom gemu.

Đoković je potom umalo propustio priliku da završi meč na svoj servis, pošto je Monfis imao brejk loptu, ali je srpski teniser uspeo da se izvuče i na kraju dođe do pobede.