Ilić: Jedva čekam da odbranim titulu

Najbolji srpski golferi, kao i brojni gosti iz inostranstva, u petak i subotu na Adi Ciganliji, boriće se za titulu prvaka na XIII Internacionalnom amaterskom prvenstvu Srbije.

Na terenima Golf kluba „Beograd”, učestvovaće srpski reprezentativci, kao i neki od najperspektivnijih mladih golfera iz Srbije, uz goste iz okolnih zemalja, ali i Velike Britanije, Austrije, Francuske i Italije.

Takmičenje će se obavljati u strouk formatu, u kategorijama dame i gospoda, a učestvovaće ukupno 51 takmičar u obe konkurencije.

U muškoj konkurenciji, titulu brani srpski golfer Čedomir Ilić. Ilić je rekao kako će ovogodišnje izdanje biti izuzetno teško, kako zbog jake konkurencije, tako i zbog vremenskih uslova.

-Imam veliku želju i motiv da ove godine odbranim titulu, međutim neće biti lako jer je konkurencija ove godine daleko jača nego prošle. Teren je u boljem stanju nego pre godinu dana, ali sa ovom kišom biće veoma teško. Jedva čekam da izađem na teren i da se borim za titulu – rekao je Ilić.

Austrijanka Ema Špic će biti igračica sa najmanjim hendikepom, od samo 0.4, što potvrđuje jaku konkurenciju na turniru.

Takmičenje počinje u petak, 16. maja od deset časova i igraće se dve runde po 18 rupa. Finalnu rundu, koja je zakazana za subotu od 14 časova, direktno će prenositi kablovski kanal „Golf klub”. Proglašenje pobednika zakazano je za subotu od 20 časova.