Ilić: Očekujem lep republički derbi, Crnogorci sigurno ne dolaze sa belom zastavicom

Kapiten Srbije Momir Ilić očekuje da će ekipa odigrati dobro protiv Crne Gore, u prvom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ilić je istakao da je atmosfera među igračima veoma pozitivna, pred meč u Pioniru u sredu (20h).

– Crna Gora je promenila malo generaciju. Sigurno neće doći u Beograd da izgube nego će dati sve od sebe da pobede. Verovatno imaju neki pritisak, jer je ovo, tako da kažem, republički derbi. Biće nekog posebnog smisla – rekao je novinarima Ilić.

Vršilac dužnosti selektora Dejan Perić istakao da su igrači spremni i svesni šta ih čeka.

– Željno očekujemo da počnu kvalifikacije. Kako sarađujemo, radimo i uz motiv koji je prisutan, verujem da ćemo odigrati kvalitetnu utakmicu, na svom nivou – rekao je Perić.

Na pitanje kakva je ekipa Crne Gore, on je odgovorio: „Ekipa koju vodi Ljubomir Obradović dolazi u izmenjenom sastavu. Igrači se ne dele na stare i mlade, već na dobre i manje dobre. U principu, važno je da znamo ko nam je protivnik i da znamo njegove karakteristike”.

Prema njegovim rečima, ekipa je prethodna tri dana iskoristila da bi se upoznala sa igrom protivnika i da bi konkretizovala “stvari u fazi odbrane i napada”.

– Dogovorili smo se kako ćemo funkcionisati. Ja sam ponosan i srećan kako kompletna ekipa funkcioniše. Uz dobru atmosferu, uz sve što posedujemo, nadam se našoj pobedi – rekao je Perić.

Iskusni pivotmen Rasto Stojković smatra da je Srbija favorit u grupi, ali da to mora da dokaže na terenu.

– Imamo volju i želju, a nadam se da ćemo imati i pameti da uspešno prebrodimo kvalifikacije – naveo je Stojković.

On je pozvao publiku da dodje na utakmicu i obećao da će se ekipa potruditi da na pravi način reprezentuje srpski rukomet – odgovornom igrom i zalaganjem.

Srbija u sredu u 20 sati igra u beogradskom Pioniru sa Crnom Gorom, prvi meč kvalifikacija za EP 2016. godine.