IMA KO DA BRANI ČAST SRBIJE: ‘Orlići’ posle penala u polufinalu SP!

Orlići
fss.rs

Fudbalska reprezentacija Srbije do 20 godina plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva na Novom Zelandu, pošto je danas u Oklandu u četvrtfinalu savladala selekciju SAD, posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, sa 6:5.

 

U polufinalu Srbija će se sastati sa reprezentacijom Malija koja je danas neočerkivano eliminisala Nemačku, takodje posle izvodjenja jedanaesteraca.

Posle regularnih 90 minuta i dva produžetka nije bilo golova, pa je odluka o tome ko će među četiri najbolje ekipe pala posle penala.

Pobednik je rešen tek posle devete serije kada je prvo Predrag Rajković odbranio udarac Džoela Sonore, da bi odlučujući pogodak postiagao Nemanja Maksimović.

Izabranici Veljka Paunovića su i pre toga imali šansu da reše meč, ali penale nisu iskoristili Rajković i Miloš Veljković.

Prvo poluvreme današnjeg meča obeležila je oprezna igra obe selekcije, bez puno grešaka, ali i prilika. Amerikanci su bolje ušli u meč, ali je Srbija polovinom prvog dela igre uspostavila ravnotežu na terenu i krenula ofanzivnije ka golu protivnika.Sergej Milinković-Savić je u 25. minutu iz solidne pozicije šutirao preko gola. Najbolju šansu u prvom delu propustili su Amerikanci kada je Tomas Tompson iskoristio slabu reakciju srpske odbrane, ali je u 41. minutu šutirao pored gola.

U nastavku meča Srbija je bila opasnija, imala lepu priliku iz slobodnog udarca u 67. minutu, ali je dobar udarac Živkovića sa dvadesetak metara odbranio golman SAD.

Amerikanci su uzvratili preko Topmsona, ali on nije uspeo da lepo zahvati loptu na samo metar od Predraga Rajkovića. Srbija je do kraja meča uputila čak 15 udaraca ka golu rivala, ali je Zakari Stefan bio odličan na golu SAD.

U poslednjim momentima regularnog dela meča Amerikanci su imali šansu da reše utakmicu, Rajković je istrčao na vreme i zaustavio Rubija Rubina, pa je meč otišao u produžetke.

U šestom minutu prvog produžetka Srbija je propustila stopostotnu šansu za gol – Staniša Mandić je lepo prošao po levoj strani, ušao u kazneni prostor i poslao loptu ka Ivanu Šaponjiću koji je na drugoj stativi sa metar-dva od gola poslao loptu pored stative.

Do kraja produžetaka golova nije bilo, pa je pobednik rešen posle penala.

Srbija će u sredu u polufinalu igrati protiv Malija, dok će se u drugom polufinalu sastati Brazil i Senegal.