IMA LI KRAJA PEHOVIMA? Kalinića muče BOLOVI U LEĐIMA, NEIZVESTAN NASTUP na Evropskom prvenstvu!

Nikola Kalinić
eurobasket2015.org

Užasni niz poreda i otkaza prati reprezentaciju kao nikada do sada, a da zlo bude veće još uvek se crnoj seriji ne nazire kraj.

 

Krilni igrač naše reprezentacije je otišao na dodatne preglede, zbog bolova u leđima koje trpi od početka reprezentativnih priprema. Pred reprezentacijom je veoma zahtevno takmičenje, a pritom postoji vrlo velika mogućnost da se i Kalinić pridruži grupi igrača koja je zbog povrede napustila državni tim.

– Još na početku leta osetio sam bol u leđima, mislio sam da će vremenom da prođe, ali na kraju se ispostavilo da su stvari ozbiljnije nego što je izgledalo u prvi mah. Problem su dve diskus hernije, situacija nije naivna, postoji mogućnost da se pogorša – izjavio je šampion Evrolige i osvajač svetskog i olimpijskog srebra.

Kalinić je u razgovoru za Žurnal otkrio detalje o povredi koja ga muči proteklih deset dana.

– Stvar može da se reši tako što ću da jačam mišiće, ali to mogu da radim tek kada prođe bol i ukočenost… Bio sam na magnetnoj rezonanci u Atini i ona je pokazala da stvari ne idu na bolje. Počnema da radim, pa me boli, pa stanem. Osećam se katastrofalno. Da nije bilo toliko otkaza verovatno bih već bio kući. Ali imam obavezu prema igračima… Ali i telo više ne može da izdrži… – rekao je naš reprezentativac.