Indijan Vels: Federer u finalu nakon lagane pobede nad Dolgopolovim

Rodžer Federer je bez izgubljenog seta stigao do finala turnira Masters serije u Indijan Velsu, savladavši u polufinalu Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova sa 6:3, 6:1, pa će se za trofej boriti ili sa Novakom Đokovićem ili sa Džonom Iznerom.

Dolgopolov protiv Švajcarca nije uspeo da ponovi partije iz prvog dela ovog nadmetanja kada je, pored ostalih, eliminisao i najboljeg sa ATP rang liste, Rafaela Nadala.

Ovoga puta na terenu je “postojao” samo Federer, koji je prvu deonicu rešio brejkom za 5:3, a drugu otpočeo oduzimanjem servis-gema rivalu, što je do kraja meča uradio još triput.

Razigrani švajcarski teniser je naročito impresivan bio prilikom drugog servisa, iz kog je osvojio 83% poena, naspram 38% što je bio učinak Dolgopolova, a Ukrajinac je, pogotovo u drugoj deonici, mnogo grešio – na kraju je na taj način izgubio 25 poena (Federer 12), pa je pretrpeo ubedljiv poraz iako su oba rivala ostvarila po 12 direktnih poena.

Rodžer Federer je do sada četiri puta igrao u finalu Indijan Velsa i sva četiri puta osvajao titulu (2004, 2005, 2006, 2012), a predstojeća završna borba za trofej prvo mu je finale Mastersa u poslednjih deset meseci.