INDIJAN VELS: Krajinović protutnjao do Federera, Lajović se mučio tri sata i izgubio, a evo ŠTA NAM PORUČUJE NOLE! (FOTO)

Djokovic
Beta

Najnovije vesti o srpskim predstavnicima u Indijan Velsu!

 

Dušan Lajović nije uspeo da prebrodi drugo kolo turnira u Indijan Velsu, u kome ga je Hjeon Čung savladao sa 6:7(9), 6:3, 6:3.

Skoro tri sata trajala je njihova borba, u kojoj je srpski teniser spasao dve set lopte u taj-brejku uvodne deonice, da bi je potom osvojio. To, međutim, nije bilo dovoljno da se eliminiše momak koji je na Australijan openu savladao Novaka Đokovića.

Polufinalista prvog ovogodišnjeg grend slema je u drugom setu sa 3:1 u brejkovima preokrenuo zbivanja u svoju korist, a kada je Lajović uspeo da u trećem periodu uzvrati na “izgubljeni servis” istom merom, i tako priđe na 2:3, južnokorejski teniser je napravio novi brejk i krenuo ka pobedi.

Dušan Lajović je u pretposlednjem odigranom gemu servisima spasao dve brejk/meč lopte, spasao je još dve u devetom gemu trećeg seta, no Čung je kao 26. igrač sveta opravdao ulogu favorita, ali i nadimak “profesor” jer je rešio i ovaj problem.

Naš teniski reprezentativac Filip Krajinović plasirao se u treće kolo turnira u Indijan Velsu ubedljivom pobedom nad 231. igračem sveta, Mičelom Krugerom, od 6:2, 6:2.

Srpskom teniseru je bilo dovoljno 74 minuta da, kao 25. nosilac, a 28. na ATP listi, opravda ulogu favorita protiv Amerikanca, te je tako bez mnogo muka prošao u šesnaestinu finala.

U narednoj rundi Krajinović će igrati sa pobednikom meča Rodžer Federer – Federiko Dalbonis. Filip Krajinović i slavni švajcarski teniser se do sada nisu sastajali u takmičarskim mečevima.

 

NOVAK: Vaš čovek se vraća!

Ljubitelji tenisa su iščekivali da ponovo gledaju Novaka Đokovića na vrhunskom nivou posle velikih problema sa desnim laktom i ta želja će im se ostvariti u nedelju. Upravo će tada naš as istrčati na teren u Indijan Velsu, kada će mu rival biti Japanac Taro Danijel.

Nole je imao mnogo problema sa povredom, drugu polovinu prošle sezone je propustio zbog nesnosnih bolova, dok se prvi put vratio na Australijan openu. Ipak, i tada se videlo da povreda nije stoprocentno zalečena, pa je morao da bude podvrgnut operaciji.

To je trajno rešilo probleme, pa je Đoković od početka februara vredno trenirao ne bi li se što pre vratio na teren. To će se destiti u Kaliforniji u drugom kolu Indijan Velsa, kada će naš as igrati protiv Japanca Danijela.

Nole uoči tog meča nije mogao da sakrije sreću, što je pokazao i na društvenim mrežama.

Vaš čovek se vraća (pokretljiviji nego ikada). Sutra. 11 sati posle ponoći. Idemo – napisao je Novak na Tviteru ispod fotografije na kojoj se vidi kako se priprema.