Inetrnacionalni kup šampiona: Junajted srušio ‘Kraljeve’, u finalu ‘Crveni đavoli’ i ‘Redsi’ (VIDEO)

Golovima Ešlija Janga (dva) i Ćićarita, Mančester junajted je u poslednjoj utakmici A grupe Internacionalnog kupa šampiona savladao madridski Real sa 3:1 (2:1). Strelac jedinog pogotka za Real bio je Geret Bejl iz jedanaesterca

Meč je odigran na stadionu u Mičigenu pred 109.319 gledalaca što je nezabeležen broj posetilaca na jednoj fudbalskoj utakmici u SAD.

Dosadašnji rekord iznosio je 101.799 gledalaca, koliko ih je bilo prisutno na finalnom meču Olimpijskog turnira 1984. godine, kada su u Pasadeni igrali Brazil i Francuska.

Najzaslužniji za pobedu Mančestera bio je Jang sa dva gola. Prvi je postigao u 21, a drugi u 37. minutu. U međuvremenu, pet minuta posle prvog gola Janga, Bejl je izjednačio iz jedanaesterca koji je i napravljen nad njim.

U samoj završnici susreta (80. minut) meksički reprezentativac Ćićarito sjajno je reagovao posle čentaaršuta Kagave i definitivno „overio” pobedu Junajteda koji će se za trofej boriti protiv pobednika B grupe, a to je Liverpul koji je u poslednjem meču savladao Milan sa 2:0.

Golove za Liverpul postigli su Alen u 17, i Suso u 90. minutu. Srpski reprezentativac Lazar Marković ovoga puta nije bio na na klupi Redsa.