Inijesta: Protiv Atletika nemamo prava na grešku

Fudbaler Barselone Andres Inijesta rekao je danas da njegov tim nema pravo na grešku ukoliko želi da savlada Atletiko Madrid u Ligi šampiona.

– Igrali smo protiv Atletika četiri puta ove sezone, i svaka utakmica je bila izjednačena. Oni su ekipa koja zahteva maksimalnu koncentraciju tokom cele utakmice, ne smete sebi da dozvolite da napravite grešku kada igrate protiv njih – rekao je Inijesta za Mundo Deportivo, a prenose britanski mediji.

Fudbaler Katalonaca smatra da će revanš utakmica četvrtfinala Lige šampiona biti jednako neizvesna kao i prva, kada je rezultat bio 1:1.

– Prva utakmica je bila dosta naporna, fizički i psihički. Bilo je dosta pritiska na obe strane. Verujem da će takva biti i naredna. Mi ćemo se boriti od prvog do poslednjeg minuta. Nadamo se da ćemo dobro odigrati, i uspeti da se plasiramo u polufinale – rekao je Inijesta.

Inijesta, koji će sutra odigrati 500. utakmicu za Barselonu, rekao je da je veoma ponosan na tu činjenicu.

– To je nešto veoma posebno i čini me veoma srećim. Godine prolaze, a ti nastavljas da igraš i da se takmičiš. Osećaj je dobar, jer je najteže igrati za Barselonu – rekao je Inijesta.

Revanš utakmica četvrtfinala Lige šampiona između Barselone i Atletiko Madrida igraće se sutra na “Visente Kalderonu” u 20.45.