Inter ne odustaje od Evrope: ‘Nerozuri’ slavili na ‘Friuliju’, Udinezeu dva crvena kartona

Fudbaleri Intera savladali su Udineze kao gosti rezultatom 2:1 (0:0) u prvom meču 33. kola italijanske Serije A.

 

Prvo poluvreme je proteklo bez golova, Inter je bio opasniji, a najčešće je golu Karnezisa pretio Ernanes, koji se nekoliko puta nalazio u šansama.

Osim toga, prvi deo igre ostao je u znaku povrede Nemanje Vidića u 35. minutu posle jednog oštrog duela glavama, ali je srpski internacionalac posle ukazane lekarske pomoći nastavio meč i odigrao ga do kraja.

Takođe, bitan detalj za ishod večerašnjeg meča dogodio se pet minuta kasnije, kada je Domici zaradio drugi žuti karton, pa je Udineze u nastavak meča ušao sa igračem manje.

I tek što je počelo drugo poluvreme, dosuđen je penal za Inter koji je u gol pretvorio Mauro Ikardi za vođstvo gostiju – 0:1.

Ali, to nije poremetilo domaće, koji su uzvratili nepuna dva minuta kasnije. Akcija Alana i Di Natalea, koji je prevario Nemanju Vidića na ivici kaznenog prostora, a onda iskoristio slobodan prostor i savladao Handanovića – 1:1.

Međutim, novi problemi za Udineze već u 58. minutu, kada je Badu preterano nervozno reagovao kod sudije posle jednog nedosuđenog prekršaja. Dobio je direktan crveni karton, što je značilo dva igrača više za Inter.

Tu prednost gosti već nisu mogli da propuste, a presudan trenutak dogodio se u 65. minutu, kada je Podolski zamenio Guarina i njegov ulazak se odmah isplatio. Prvu priliku je na najbolji način iskoristio, poslao neodbranjiv udarac pod prečku za trijumf Intera – 1:2.