INTERESANTNO OBJAŠNJENJE! Miroslav Đukić o ODLASKU LEONARDA iz Partizana: Ispričaću vam jednu priču…

Miroslav Đukić
print screen/you tube.com/ FK Partizan Beograd

"On je veliki igrač, ali je i Partizan veliki, moramo dalje..."

 

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić izjavio je danas da veoma poštuje Voždovac, ali da očekuje da njegov tim uz pravi pristup i motivaciju nastavi pobednički niz u Superligi Srbije.

Pred nama je težak meč protiv ozbiljne ekipe koja voli da ima posed i loptu, kao i mi. Biće otvorena borba, lepa utakmica, uzbedljiva i verujem neizvesna. Imamo veliki motiv da pobedimo, rekao je Đukić na konferenciji za mediji na stadionu u Humskoj.

PROMENE U SASTAVU 

Šef crno-belih je najavio određene promene u sastavu sa ciljem da odmori pojedine igrače od jakog ritma.

– Biće rotacija, pred nama su važni mečevi i dokle god možemo pokušavaćemo da odmorimo igrače kako bismo bili sveži. Nije lako, ali pokušavamo da “izmerimo”. Biće promena, najbitnije je da se to ne oseti.

Đukić ne beži od uloge favorita, ali da crno-beli takvu ulogu moraju da opravdaju na terenu.

– Partizan je uvek favorit, ali moramo na terenu da odradimo. Ne bežimo od toga, igraćemo ofanzivno sa željom da vodimo utakmicu, ali nije uvek lako. Nema kalkulacija, idemo na pobedu.

Prema njegovim rečima ekipa mora maksimalno ozbiljno da shvati sve rivale, bez obzira o kome je reč.

– Problem srpskog fudbala je u našim glavama, u svaki meč mora da se uđe kao da je preko puta Real Madrid. Samo tako možemo da stvorimo pravi stav i da napredujemo. Tako se stvara automatizam i to zahtevam od svojih igrača – rekao je Đukić, a potom se osvrnuo na fizičko stanje najvećeg pojačanja Sejdube Sume.

Suma? Svakim danom je sve “sumarum” (dodavati prim. aut). Poboljšava se svakim danom sve više, nije prošao pripreme i treba mu vremena, ali ne treba ga preoterećivati, rekao je Đukić i pohvalio formu Leandrea Tavambu, ali i ujedno upozorio da može još bolje partije da pruža.

“Leonardo je veliki igrač, ali je i Partizan veliki…”

 

Đukić je na interesantan način objasnio njegovo viđenje sitacije oko odlaska Leonarda da Silve Souze u Al Ain iz Saudijske Arabije za četiri miliona evra.

Ispričaću vam jednu priču… Došao je mudrac sa svojim učenikom na planinu sa tri kućice i pitao žitelje od čega žive. Odgovorili su mu da imaju kravu i da žive od njenog mleka i svega ostalog šta nudi, kao i da im je to sve u životu. Kada je odlazio sa planine mudrac kaže svom sledbeniku da gurne kravu u provaliju i to ovaj uradi. Učenika je mučila savest i posle 15 godina se vrati u selo i vidi da je sve asfaltirano, mnogo velikih kuća, raskoš, pa je pitao žitelje kako se sve razvilo i dobio odgovor da su zbog gubitka krave morali da razvijaju druge aktivnosti, trgovinu i da su uspeli u životu. Tako je i kod nas, Leonardo je veliki igrač, ali je i Partizan veliki, moramo dalje, zaključio je Đukić uz osmeh.

 

Utakmica između Partizana i Voždovca igra se sutra od 20 sati na stadionu u Humskoj.