Inzagi želi karijeru nalik legendi Junajteda: San mi je da postanem Milanov Aleks Ferguson!

Trener Milana Filipo Inzagi izjavio je danas da bi u tom fudbalskom klubu želeo da ostvari rezultate kakve je Aleks Ferguson napravio u Mančester junajtedu.

Inzagi, koji je 11 godina igrao u Milanu, preuzeo je taj fudbalski klub u junu od bivšeg saigrača Klarensa Sedorfa.

– Kada je predsednik kluba poslednji put bio u našem sportskom centru rekao je da bi voleo da ostanem trener 20 godina u našem klubu. San mi je da postanem Milanov Aleks Ferguson, pošto mi je klub dao sve, klub me razume – rekao je Inzagi, preneli su italijanski mediji.

Aleks Ferguson je 27 godina radio u Mančester junajtedu i za to vreme osvojio 38 trofeja.

– U klubu žele pobede i to je jasno. Svi žele da budem uspešan i znam da će me podržavati, čak i u teškim situacijama – dodao je bivši reprezentativac Italije.

On je podržao napadača Fernanda Toresa, koji je postigao samo jedan gol za Milan, otkako je u avgustu došao na pozajmicu iz Čelsija.

– Do sada je mnogo igrača postiglo golove, ne samo naši napadači. Doći će golovi Toresa i Pacinija. Tores se mučio sa povredom članka, ali sada je bolje. Mislim da je igrao dobro u

prošloj utakmici protiv Đenove (2:2) – rekao je Inzagi.

Posle 11 kola u Seriji A Milan zauzima sedmo mesto na tabeli sa 17 bodova, a sledećeg vikenda igraće veliki derbi protiv Intera.