ISPUNIO JOJ SE SAN: Srpski olimpijski tim sve brojniji, Tijana Bogdanović ide u Rio

Tijana Bogdanović
Beta

Srpska tekvondistinja Tijana Bogdanović izborila je plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

 

Boganovićeva je danas na evropskim kvalifikacijama u Istanbulu izborila vizu za plasman na OI u kategoriji do 49 kilograma. Do konačne borbe, padale su Bugarka Nikol Čorbanova (4:2), Mađarica Ivet Gonda (3:2) i Italijanka Erika Nikoli (11:4) pred duel sa Patimat Abakarovom iz Azerbejdžana.

Posle duge i teške trke za normom, Rio je postao stvarnost. Mnogo sam naučila za ovih godinu dana, ali imam još prostora za napredak na čemu ću da radim do Olimpijskih igara. Hvala mom treneru Galetu, stručnom timu i svima koji su nas podržavali sve ovo vreme. Hvala mojim kolegama iz kluba koji su se posvetili meni prethodnih mesec dana (Aleksandra, Dime, Tasija, Nikola, Vanja…). Hvala im! Svakako bez podrške Ministartsva za sport i Olimpijskog komiteta Srbije, kao i Komercijalne banke, ovo ne bismo uspeli da izvedemo. Hvala im svima, mislim da sam opravdala poverenje – rekla je Tijana posle polufinala.

Aktuelna olimpijska šampionka Milica Mandić je još ranije izborila plasman na OI.

Damir Fejzić i Miloš Gladović nisu uspeli u subotu da se plasiraju na OI, pošto su poraženi u polufinalima svojih kategorija.