Ispunjena želja Jirgena Klopa: Imobile stigao u Borusiju za 18 miliona evra

Najbolji strelac Serije A stigao je u Borusiju za oko 18 miliona evra, a sa nemačkim vicešampionom potpisao petogodišnji ugovor.

Angažovanjem Imobilea Borusija će popuniti prazninu u napadačkoj liniji pošto je dosadašnji prvi strelac Robert Levandovski prešao u minhenski Bajern.

Imobile bi u Borusiji trebalo da bude zamena za Roberta Levandovskog, najboljeg strelca ‘Milionera’ koji će od jula biti napadač Bajerna iz Minhena, koji je takođe doveo i Alberta Ramosa iz Herte.

– U Imobileu smo dobili fleksibilnog i dinamičnog napadača koji je bio impresivan u jednoj od najboljih evropskih liga. Sa svojim izvanrednim kvalitetima on se uklapa u profil koji zatevamo – rekao je sportski direktor Borusije Mihael Cork.

Trener Borusije Jirgen Klop je prethodnih sezona uspešno nalazio zamene za svoje najbolje igrače koji su odlazili u druge klubove – Šinđija Kagavu, Nurija Šahina I Marija Gecea, pa ne bi trebalo sumnjati u njegov izbor za naslednika Levandovskog.

Imobile je ove sezone postigao za Torino 22 gola u Kalču i selector Čezare Prandeli uvrsto ga je u sastav za Svetsko prvenstvo u Brazilu.