Istorijski fijasko Milaneza: Oba milanska giganta bez Evrope

manćini
beta

Prvi put u istoriji klupskih takmičenja koji organizuje UEFA, grad Milano neće imati svoje predstavnike u borbi za trofeje na starom kontinentu. Posle Milana koji je odavno izgubio šanse za nadmetanje u Evropi, ni Inter nije uspeo da se kvalifikuje nakon što je poražen od direktnog konkurenta, Đenove.

 

Inter i Milan bez evro kupova u sezoni 2015/2016. Zajedno nikada nisu bili na margini…

Grad Milano, sa dva evropska velikana i ukupno deset titula prvaka “Starog kontinenta” (Milan – 7, Inter – 3), prvi put u istoriji klupskih takmičenja UEFA neće imati predstavnika u Evropi.

Milan je mnogo ranije izgubio šansu da se plasira u Ligu Evrope, a navijači Intera su toga postali svesni u subotu uveče kada je njihov tim poražen na gostovanju Đenovi.

Umesto “nero-azura” u Ligu Evrope će upravo Đenovljani, jer su kolo pre kraja Serije A obezbedili najmanje šesto mesto na tabeli i kvalifikacije za masovnije UEFA takmičenje.

Inter je i pre dve godine propustio priliku da se takmiči u Evropi, a pre toga je imao 13 vezanih sezona što u Ligi šampiona, što u Ligi Evrope.

Milan je imao još bolji niz od najvećeg rivala. Sedmostruki prvak Evrope uspeo je da veže čak 15 sezona na međunarodnoj sceni.