PUNA KASA “VEČITIH”: Evo koliko je JAKA FINANSIJSKA INJEKCIJA koju su dobili Partizan i Zvezda!

liga evrope
dnevno.rs/kolaž

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde ostvarili su istorijski uspeh za srpski fudbal plasmanom u nokaut fazu Lige Evrope.

 

Beogradski “večiti” rivali su kao drugi u svojim grupama obezbedili plasman među najbolje 32 ekipe drugog po jačini evropskog takmičenja, što nikada do sada nisu uspeli!

Osim na terenu, uspeh će se osetiti i u kasi naša dva najveća kluba, pošto će dobiti značajnu finansijsku injekciju prema pravilniku Evropske fudbalske unije (UEFA).

“Crno-beli” su sezonu počeli u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ispali su u trećem kolu i kroz plej-of došli do Lige Evrope, a posle učinka u grupi B sa po dve pobede, remija i poraza, zaradili su ukupno 5,3 miliona evra. 

Trener Miroslav Đukić rekao je, posle poraza u poslednjoj utakmici od kijevskog Dinama, da će klub pokušati da se pojača gde god je to potrebno, a već manje od 20 sati kasnije pojavila se informacija da je Partizan poslao ponudu za vezistu Sportinga Radosava Petrovića. 

S druge strane, Crvena zvezda ima nestvarno leto iza sebe – izabranici Vladana Milojevića su postali prvi tim koji je krenuo od prvog kola kvalifikacija i došao do šesnaestine finala LE. Zbog toga, “crveno-beli” su nagrađeni sa 5,4 miliona evra, a izvesno je da im predstoji dodatna zarada, pošto su na izlaznim vratima Ričmond Boaći, Mičel Donald, Gelor Kanga… 

Partizan i Crvena zvezda svoje rivale dobiće u ponedeljak od 13 časova kada je na programu žreb u Nionu.