Italijani dodeljuju još jedno prizananje legendi Virtusa – Predragu Daniloviću

Na velikoj trodnevnoj svečanosti u Kastiljon Fiorentinu koja je počela u ponedeljak, Daniloviću će biti uručeno priznanje za sve što je uradio pre svega tokom godina u Bolonji, kao legenda Virtusa.

U istom trenutku ustali su mladi i stari, dugo aplaudirali sa strašću, emotivno dok se u svodove dvorane Palamalaguti podizao crno-beli dres sa brojem pet na leđima. Bolonjezi nisu štedeli dlanove, jer je za njih Predrag Danilović nešto uzvišeno – mit.

Upravo je u toj kategoriji, mitova, legendarni košarkaški as dobitnik renomirane nagrade „Fer plej Mećenate” ustanovljene 1997. godine.

Na velikoj trodnevnoj svečanosti u Kastiljon Fiorentinu koja je počela juče, Daniloviću će biti uručeno priznanje za sve što je uradio pre svega tokom godina u Bolonji, kao legenda Virtusa.

Kako su organizatori „Fer plej Mećenate” naveli, „biće upamćen po harizmi i autoritetu, ali istovremeno i ljudskosti, timskom duhu, hladnokrvnosti u najtežim trenucima, uz veliko poštovanje protivnika.”

Koliko je u pitanju velika nagrada (osim što važi za najveću u oblasti fer pleja) za predsednika Partizana, govore i imena koja su pre njega dobijala priznanja u istoj, ali i drugačijim kategorijama. „Mitovi” pre Danilovića su bili Mark Đirardeli, Sergej Bubka, Roberto Brunamonti, Franciska Van Almščik…

Iz drugih kategorija fer pleja dolaze od košarkaških radnika Bogdan Tanjević, Etore Mesina, Dino Menegin, Karlton Majers…, dok iz ostalih sportova vredi posebno pomenuti Havijera Sotomajora, Žorža Veu, Edvina Mozesa, Pjetra Meneu, Pipa Inzagija, Vitalija Šerba

I tu je Predrag Danilović, legenda evropske, jugoslovenske, srpske, Partizanove i Virtusove košarke. Legenda sporta.