Ivana Jorović: Glavni cilj ove sezone mi je osvajanje jednog Gren slema i prvo mesto na listi

Srpska teniserka Ivana Jorović koja posle juniorske vicešampionske titule na Rolan Garosu zauzima prvo mesto na svetskoj listi, izjavila je da su joj sada prioritet Vimbldon i US Open.

– Glavni cilj nam je ove sezone osvajanje jednog Gren slema i prvo mesto na listi. Ovaj drugi deo plana smo ostvarili, ostalo je još da pokušam da dođem do titule na Vimbldonu, ili US Openu – rekla je Jorović na konferenciji za novinare u hotelu Kraun plaza.

Sedamnaestogodišnja Čačanka je u finalu Otvorenog prvenstva Francuske u subotu izgubila od Ruskinje Darije Kasatkine sa 2:1 u setovima.

Ipak, borbenošću i visokim nivoom teniskog znanja potvrdila je da se nastavlja niz srpskih teniskih bisera.
– Pamtiću finale Rolan Garosa pre svega zbog velike podrške publike. Očekujem da i na Vimbldonu bude tako – rekla je Jorović, koja je do sada već osvojila četiri profi titule (jedan Fjučers sa 15 i tri sa 16 godina).

Srpska teniserka je naglasila da su joj najveći uzori Novak Đoković, Jelena Janković i Ana Ivanović.
– Kao dete sam volela da gledam Moniku Seleš i Ameli Morezmo, a sada su mi uzori Novak, Jelena i Ana. Kod njih mi se najviše sviđa činjenica da se nikada ne predaju,. Upravo to je ono čemu i ja težim – rekla je Jorović.

Jorovićeva, inače odlična ucenica Trgovačke škole u Čačku, koja je pre tri godine osvojila titulu prvaka sveta u ekipnoj konkurenciji, u septembru prelazi u seniorsku konkurenciju i započinje uspon na WTA listi.

Predsednik Teniskog saveza Srbije (TŠ) Toplica Spasojević istakao je da je Jorovićeva novi budući šampion srpskog tenisa.
– Primer Jorovićeve pokazuje da je oslanjanje na mlade snage dalo rezultate i da je to jedini ispravni put kojim treba ići u srpskom tenisu – rekao je Spasojević.

On je dodao da Jorovićeva očigledno izrasta u ozbiljnog šampiona, ali da ona najviše pleni skromnošću kojom samo može da bude “uzor mladim generacijama”.

Počasni član TŠ Radmilo Armenulić duhovito je ocenio – pošto je tokom konferencije za štampu sa stola slučajno pao tanjir koji je srpska teniserka dobila na Rolan Garosu, da je i ovo signal da Ivana sada stremi višim ciljevima i da joj očigledno, više nije dovoljno samo drugo mesto.

Trener Marko Đoković je otkrio da je glavno oružje mlade teniserke eksplozivnost i brzina i da je preostalo da se još radi na njenoj mentalnoij snazi.
– Ivani su svi udarci dobri, ona može da igra raznovrsno, i da koristi razne rotacije prilikom servisa – rekao je Đoković i otkrio da je Ivanin deda, njen glavni mentor na početku karijere, u stvari, bio i njegov prvi trener.