Ivana Maksimović upucala Rio: Srebro u Koreji za olimpijsku vizu

Ivana Maksimović osigurala je nastup na sledećoj olimpijadi u Rio de Žaneiru, nakon što je u disciplini vazdušna puška osvojila srebro na Svetskom kupu u Južnoj Koreji. Pobeda izmakla za samo 1,4 kruga.

 

Srpska sportiskinja Ivana Maksimović izborila je vizu za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru srebrnom medaljom na Svetskom kupu u Čangvonu, u Južnoj Koreji.

Maksimovićeva je osvojila drugo mesto u disciplini vazdušna puška na deset metara sa ukupno 207,7 krugova, a ispred nje našla se Hrvatica Snježana Pejčić, koja je bila samo 1,4 kruga više. Njima dvema se na pobedničkom postolju našla Apruvi Čandela iz Indije sa 185,6 krugova.

Ivana je na prethodnim Igrama, održanim u Londonu 2012. godine, osvojila srebro, pa će u Riju imati priliku da izbori još bolji rezultat.

Maksimovićeva se tako pridružila timskim koleginicama iz reprezentacije Jasni Šekarić i Andrei Arsović, koje su prošle godine izborile mesto u Riju. Uz njih tri, za sada su od srpskih sportista to učinili još i Velimir Stjepanović i Čaba Silađi.