Ivana Španović: Rekord posvećujem našem narodu koji ovih dana prolazi kroz velike nedaće i teškoće

Srpska atletičarka Ivana Španović rekla je da novi nacionalni rekord postignut na mitingu Dijamantske lige u Šangaju posvećuje svom narodu.

Ona je u Šanagaju skočila fantastičnih 6,85 metara i za tri centimetra popravila državni rekord koji je takođe bio u njenom vlasništvu, a ujedno se okitila srebrnom medaljom u konkurenciji ravnoj Svetskom prvenstvu.

– Želim prvo da istaknem da sam strašno potrešena situacijom u Srbiji, uspeh i nacionalni rekord posvećujem našem narodu koji ovih dana prolazi kroz velike nedaće i teškoće zbog poplava koje su zadesile našu zemlju. Sve vreme u Šangaju sam razmišljala na koje načine mogu da pomognem i ovaj uspeh pripada Srbiji. Što se tiče samog rezultata na takmičenju, zaista sam presrećna. Početi sezonu skokom 6,85 metara pokazuje da smo vredno i naporno trenirali, i da smo na dobrom putu ka još boljim ostvarenjima – izjavila je naša najbolja atletičarka.

Treba napomenuti da je miting u Šangaju Španovićevoj prvo takmičenje na otvorenom ove godine, a ako na to dodamo još prisutnu vremensku razliku i teškoće u aklimatizaciji, imamo puno pravo da se nadamo i očekujemo još bolje rezultate na narednim takmičenjima.

Ivana nastavlja seriju mitinga Dijamantske lige i sledeće takmičenje očekuje je 30. maja u Eugenu, u SAD.