Ivana Španović: Svako bi trebalo da pomogne koliko može, bez ikakve medijske pažnje

Najuspešnija srpska atletičarka Ivana Španović u autorskom tekstu za 'Novosti' napisala je da bi svako ima obavezu da pomogne u teškoj situaciji za Srbiju.

– Uvek sam se rado odazivala i učestvovala u raznim dobrotvornim akcijama, ali ovde nije reč o humanitarnim akcijama, već o moralnoj obavezi svakog građana da pomogne drugome u nevolji.

Mislim da bi svako od nas trebalo da radi i pruža onoliko koliko može, da da svoj doprinos na način na koji lično misli, bez bilo kakve medijske pažnje jer ovo nije situacija u kojoj samopromocija treba da bude glavna tema, već pomoć u što većoj meri.

I dalje ću se samoinicijativno, ali i na poziv drugih kompanija, angažovati u pružanju pomoći, kao i u širenju svesti u javnosti o razmerama ove katastrofe koja nas je zadesila i o mogućnostima i načinima pružanja pomoći.

Posle završenog takmičenja i novog nacionalnog rekorda u Kini, rekla sam da dva dana ne mogu da spavam jer samo mislim na našu zemlju i jedva čekam da se vratim da pomognem koliko god mogu. Nisam u prvi plan isticala najbolji rezultat u svojoj dosadašnjoj karijeri jer nisam razmišljala o sebi, već o svim ljudima kojima je neophodna pomoć – napisala je Španovićeva za Novosti.