Ivana Španović: U dobroj sam formi, ove godine preskačem sedam metara

Ivana Španović izjavila je da veruje da će tokom ove godine preskočiti sedam metara, ali da ne može da prognozira na kom će se takmičenju to desiti.

– Realno je da ću tokom ove godine preskočiti sedam metara, osećam da sam u dobroj formi i da taj rezultat mogu da ostvarim – rekla je Španovićeva novinarima u novosadskog Gradskoj kući posle prijema kod gradonačelnika Miloša Vučevića.

Prijem je priređen povodom vrhunskih sportskih rezultata koje je ostvarila u proteklom periodu na prestižnim međunarodnim takmičenjima, medju kojima je i osvajanje bronzane medalje na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u dvorani održanom u poljskom gradu Sopotu.
Španovićeva je izjavila da je zadovoljna ostvarenim plasmanom na dvoranskom šampionatu sveta, istakavši i da dve medalje osvojene na svetskim takmičenjima, u kratkom vremenskom periodu, predstavljaju veliki uspeh.
Gradonačelnik Vučević je u svoje i u ime građana Novog Sada čestitao Ivani Španović na ostvarenim uspesima naglasivši da će Grad i u budućnosti pomagati njen rad i rad Atletskog kluba Vojvodina.
– Za nas svaka medalja koju naši sportisti osvoje sija zlatom i zato upućujem iskrene čestitke celom stručnom timu iz Atletskog kluba Vojvodina. Grad Novi Sad preko Gradske uprave za sport i omladinu kontinuirano podržava atletičare, a ove godine smo, iako sa manjim budžetom u odnosu na prethodnu godinu, čak povećali izdvajanja – rekao je Vučević.
On je istakao da su Novosađani ponosni što je Španovićeva njihova sugrađanka, naglasivši da bi voleo da i neki drugi privredni subjekti prepoznaju njene potencijale i, kako je kazao, omoguće joj što kvalitetniji trening i postizanje vrhunskih rezultata.