Ivana Španović u Šangaju

Ivana Španović i Dragana Tomašević otputovale su juče za Šangaj, gde će učestvovati 18. maja na mitingu Dijamantske lige.

Jedini srpski osvajač dve medalje sa svetskih prvenstava, Ivana Španović, otišla je u Kinu s trenerom Goranom Obradovićem

– Kada smo se približavali aerodromu Goran se našalio da vidi da je zatvoren, ali nije, sve je kako treba, kiša nije omela poletanje, pa sledi ukrcavanje. Idemo preko Frankfurta za Šangaj direktno. Tamo smo u tri ujutru po našem, a u 10 ujutru po tamošnjem vremenu – raportirala je s aerodroma „Nikola Tesla” juče u 11,10 časova srpska rekorderka u skoku udalj (6,82 m).

Za razliku od Ivane, osvajačica bronze sa Zimskog kupa Evrope i nacionalna šampionka u bacanju diska Dragana Tomašević, debituje u Dijamanstoj ligi. Na put je otišla bez trenera Danila Krtinića, ali u društvu Hrvatice Sandre Perković, svetske i olimpijske šampionke u ovoj disciplini. Put Kine, njih dve su otputovale preko Moskve.

– Od Olimpijskih igara u Pekingu nisam bila u Kini. Svakako je velika čast učestvovati i takmičiti se sa atletskom elitom. Posle dugog puta i kratke adaptacije, teško je bilo šta prognozirati. Svakako da ću dati sve od sebe i potruditi se da ostvarim što bolji rezultat…