Ivana Španović: Žurba mi je odnela zlato

'Nisam bila strpljiva i u petoj seriji sam se odrazila 17 centimetara ranije. To je mogao da bude skok za najsjajniju medalju' konstatovala je srpska atletičarka posle osvajanja srebrne medalje na EP.

Ivana Španović okitila se srebrnom medaljom na Evropskom prvenstvu u Cirihu u skoku u dalj.

Zlatno odličje bilo joj je nadomak ruke, ali je Francuskinja Eloaz Lesur ostvarila za četiri centimetara bolji skok u četvrtoj seriji (6,85) i preotela tron.

– Ponovo sam ispustila zlatno odličje zbog prevelike želje i zbog toga što sam žurila. Nisam bila strpljiva i u petoj seriji sam se odrazila 17 centimetara ranije. To je mogao da bude skok za najsjajniju medalju , izjavila je za „Sport” posle nastupa u finalu Ivana Španović.

Ima Ivana za čim da žali, ali sa druge strane radosna je jer je ostvarila još jedan veliki uspeh.

– Ne dam da mi bilo šta pokvari ovaj predivan osećaj. Znam kroz šta sam sve prošla da bih došla do drugog mesta u Evropi. Imala sam i zdravstvenih problema u prethodnom periodu, ali sve karte sam bacila na Cirih i – isplatilo se”.

Srpska atletičarka osvrnula se i na veoma teške uslove u Cirihu.

– Zaista je bilo loše, nekako je sve bilo naopako od početka. Kompletan poslepodnevni program kasnio je zbog olujnog vetra, a kiša nam je baš zadala mnogo problema, jer je u jednom trenutku čak i pljuštala – istakla je Španović.

Ivana je osvajanjem odličja u Cirihu nastavila sjajnu nisku uspeha koja traje još od prošle godine i fenomenalnog nastupa na Svetskom prvenstvu u Moskvi, kada se dokopala bronze.

– Od tada nisam sišla sa postolja. Zapravo, jesam samo na mitingu u Oslu, gde sam zauzela peto mesto. Ovo je kruna sezone, ali ni to nije kraj. Mogu još bolje u završnici Dijamantske lige – dodala je Ivana Španović.