Ivanović: Izostanak navijača može samo da nas motiviše, borićemo se do kraja protiv Danske

Kapiten Srbije Branislav Ivanović nazvao je predstojeći meč protiv Danske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 'sudbinskom utakmicom'.

On je dodao da očekuje da će prazne tribine samo motivisati njegovu ekipu.

– Pripremaćemo se za Dansku kao i za sve ostale mečeve. Znamo važnost predstojećeg susreta, ali znamo i da moramo da pobedimo. Danska je ozbiljan protivnik. Mi imamo vere u svoje sposobnosti – rekao je Ivanović na okupljanju reprezentacije u Sportskom centru FSS.

Treću utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine Srbija će igrati u petak na stadionu Partizana.

Odlukom Uefa, a posle incidenata na meču s Albanijom, taj meč će se igrati bez prisustva gledalaca.

– Bez obzira na rezultat, mi ćemo svaku utakmicu igrati do kraja kvalifikacija sa istim žarom. Istina je da protiv Danske nećemo imati pomoć navijača, ali to može i da nas motiviše – rekao je Ivanović u Staroj Pazovi.

Na pitanje da li mu se čini da neko Srbiju ne želi da vidi na Evropskom prvenstvu u Francuskoj 2016. godine, Ivanović je kazao da nema takav utisak.

– Sve zavisi od nas i od toga koliko ćemo pobeda ostvariti. Ne smemo podleći pritisku čak ni tada ako rezultat protiv Danske ne bude bio po našim željama. Ovo je sudbinska utakmica. Tri osvojena boda protiv Danske nas vraćaju u ‘normalu’ i zato je bitno pobediti – rekao je kapiten Srbije.