Ivanović: Meč s Brazilom je za nas finale SP

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović kazao je danas da će reprezentativci Srbije meč s Brazilom doživeti kao finale Svetskog prvenstva.

– Teško nam je pao dolazak u Brazil jer smo se na licu mesta uverili kako će da izgleda Mundijal u zemlji koja ga na poseban način doživljava. Svesni smo šta propuštamo i to jeste bio mali šok za nas. S druge strane, neka nam bude nauk da na vreme preduzmemo sve što je potrebno da bismo se našli uvek na velikom takmičenju, počev od Evropskog prvenstva 2016. u Francuskoj – rekao je Ivanović za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Srbija će sutra u Sao Paulu igrati prijateljsku utakmicu protiv Brazila. Ivanović je dodao da bi, na završetku sezone, svaka druga utakmica bila iscrpljujuća, osim duela protiv Brazila.

– To je za nas finale Svetskog prvenstva. Tako ćemo da je doživimo. Ovo nam je šansa da se pokažemo pred svetom –  rekao je Ivanović.

Zamenik kapitena Aleksandar Kolarov je kazao da će biti presudno da Srbija taktički postavi meč tako da ne odgovara reprezentaciji Brazila.

– Istina je, polazimo sa različitih tačaka. Oni puni adrenalina pred početak Svetskog prvenstva, mi na završetku sezone. Ipak, da se ne osvrćemo na ono što je prošlo i što ne možemo da promenimo. Sada je najbitnija utakmica u Sao Paulu, potom da se tokom leta dobro odmorimo i od jeseni krenemo sa uspesima i u klubu i u reprezentaciji –  rekao je Kolarov.