Ivanović: Radom moramo da se izdignemo iz teške situacije, samopouzdanje nam je poljuljano

Reprezentativci Srbije doputovali su u Grčku, gde će u utorak odigrati prijateljsku utakmicu sa domaćinom, koji je takođe uzdrman posle neočekivanog kiksa protiv Farskih Ostrva.

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je danas da je njegova ekipa svesna u kakvom je problemu, kao i da je samopouzdanje poljuljano.

– Samopouzdanje je posle svake utakmice poljuljano, znamo u kakav smo sebe problem uvalili, ali zato fudbal i jeste zanimljiv jer uvek ima sutra i sledeća utakmica. Mnogo će zavisiti od Grčke, posle pada uvek mora da se ustane – rekao je Ivanović novinarima na Kritu.

Srbija će sutra od 18.00 igrati protiv Grčke u gradu Hanji u prijateljskom susretu.

Na utakmici protiv Grčke, “Orlove” će voditi Radovan Ćurčić, umesto Dika Advokata koji je sporazumno raskinuo ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije.

– Promene selektora uvek donesu dobro ili loše, ne treba suditi po ovoj utakmici, tri dana je nemoguće malo vremena – rekao je Ivanović.

Kapiten je dodao da ga pogađa to što se u medijima piše da je u ekipi došlo do sukoba i bojkota.

– Posle svakog poraza dođe do sumnje, to su više medijska nagađanja, na koja mi moramo da ostanemo nemi. Teško je, dotiču kritike. To je otišlo predaleko. Mi svaku utakmicu idemo ‘grlom u jagode’, da pobedimo ili izgubimo – istakao je on.

 

Kako je kazao, debakl od Danske u poslednjoj kvalifikacionoj utakmici za kontinentalni šampionat nije jedini problem.

– Nije samo Danska problem, bilo je problema i nije se osećao napredak ni na prethodnim utakmicama. Ukazivao sam na to, ali to se odvija u svakodnevnoj komunikaciji, ali nije uloga kapitena tolika. Želim da budem koncentrisan i na svoj deo posla i odradim ga na pravi način – dodao je Ivanović.

Srbija posle tri utakmice ima samo jedan bod u Grupi I.

– Ne mislim da je bezizlazna situacija, ali mi moramo radom da se izdignemo iz toga. Individualno jesmo dobri igrači, ali to nam ne daje za pravo da razmišljamo na način da će protivnik da se uplaši od nas – ocenio je Ivanović.

Vezni fudbaler Srbije Nemanja Matić rekao je da ekipa koja se sastala sa Danskom, kako je igrala, nije sposobna da pobedi ijednog protivnika.

– Nije dovoljno ovih par dana da se sve analizira, nije problem bila samo utakmica sa Danskom. Ekipa je spremna, ipak mislim. Mi smo profesionalci i fokusirani smo na susret sa Grčkom da odigramo što bolje. Ne gledamo juče, svaki naredni korak je najbitniji – rekao je Matić.

 

Matić je istakao da je svestan da nije odigrao perfektno protiv Danske i da njegova, kao i igra cele ekipe, mora da se popravi.

– Nismo se svađali, tako bi bilo još gore. Naravno, nije lako posle onoga, ali nemam pravo nikoga da kritikujem. Posle loše utakmice moram sebe da pogledam u ogledalo kako bih ispravio to u budućnosti – kazao je Matić.

Prema njegovim rečima, svi u Fudbalskom savezu Srbije moraju da reše problem u kojem je reprezentacija.

Reprezentativci Srbije i Grčke dan uoči prijateljske utakmice nisu trenirali na stadionu u Hanji, već u trening centra kluba Platanjas. Uobičajene konferencije za novinare nije bilo, već su se igrači javnosti obratili na terenu uoči treninga.

Srbija posle utakmice sa Grčkom neće igrati do marta, kada će gostovati Portugalu u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.