Ivanović: Već četvrtu utakmicu primamo gol iz prekida, to je nedopustivo!

Fudbalska reprezentacija Srbije mora da pobedi bar tri od preostale četiri utakmice u kvalifikacijama ako želi da se plasira na Evropsko prvenstvo, rekao je kapiten Branislav Ivanović.

 

Moraćemo negde da napravimo brejk i na strani osvojimo bodove. Cilj mora da nam bude devet bodova iz preostale četiri utakmice – to je minimum koji bi nam dao nadu da možemo da se nađemo na Evropskom prvenstvu – rekao je Ivanović noćas novinarima u Lisabonu.

Srbija je u nedelju uveče izgubila od Portugala sa 2:1, čime je znatno umanjila šanse za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

– Neke stvari moramo mnogo, mnogo bolje. Sada ćemo igrati tešku utakmicu protiv Danske, u nezgodnoj smo situaciji, ali taj duel je za nas finale, doduše kao što je bila i sa Portugalom, ali definitivno je da nam je susret sa Danskom poslednja šansa – ukazao je Ivanović.

Srbija posle četiri kola ima jedan bod i pretposlednja je na tabeli Grupe I kvalifikacija, iza Portugala sa devet, i Danske i Albanije sa sedam bodova.

Ivanović je kazao da se reprezentacija uplašila na početku susreta sa Portugalom na stadionu Benfike u Lisabonu.

– U prvom poluvremenu smo morali bolje, bili smo uplašeni na početku, ušli smo sa previše poštovanja prema protivniku. S druge strane, i oni su imali veliki respekt prema nama. Prvo poluvreme nije naše pravo lice, drugo je bilo bolje, ali nedovoljno da bi se osvojili bodovi – kazao je Ivanović.

– Na poluvremenu smo znali da ćemo drugo odigrati bolje. Iskoristili smo šansu, postigli pogodak, ali primili drugi. To su sve neke stvari koje su za analizu, a videćemo šta ćemo moći da popravimo, šta moramo da popravimo – rekao je kapiten.

Ivanović je dodao da je nedopustiv način na koji je Srbija primila pogodak u Lisabonu.

– Skok igra i prekidi su naša velika prednost i trebalo bi da nam budu dobra strana, a mi već četvrtu utakmicu primamo gol iz prekida – rekao je Ivanović.

Srbija će u narednom kolu kvalifikacija igrati u Kopenhagenu, protiv Danske 13. juna.