Ivanović: Zadovoljna sam igrom, sve bolje se osećam na terenu

Srpska teniserka Ana Ivanović rekla je danas posle plasmana u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske i pobedom nad Hrvaticom Donom Vekić da je zadovoljna svojom igrom i dodaje da se na terenima Rolan Garosa oseća sve bolje.

 

Mislim da sam sjajno krenula, što mi je i bio cilj pred susret. Znala sam da ona može da bude nezgodna – pokušala sam malo da je šetam, da budem agresivna i to sam dobro radila od samog početka. Čak i u drugom setu, kada se lomilo i kada je ona vezala nekoliko gemova na vrhunskom nivou, uspela sam da ostanem smirena, da se pridržavam svog plana i da dobijem i drugi set – rekla je Ivanovićeva novinarima u Parizu.

Ivanovićeva se danas u osminu finala Rolan Garosa, pošto je u Parizu pobedila 165. tenserku sveta Donu Vekić iz Hrvatske sa 2:0, u setovima 6:0, 6:3.

– Meč je bio malo gušći nego što rezultat pokazuje – dosta sam dobro čitala njenu igru, imala sam pravu anticipaciju i baš sam bila u meču. Mislim da nije ona odigrala toliko loše koliko sam ja dobro odigrala. Želela sam da krenem drugačije u odnosu na prethodna dva meča, agresivna igra nosi i greške, ali želela sam da se držim svoje taktike. Pomoglo mi je i samopouzdanje iz prva dva meča – kazala je Ivanovićeva.

 

Srpska teniserka je dva od tri svoja meča dobila na stadionu „Suzan Lenglen”, na kojem prethodnih godina nije imala uspeha.

Pre turnira sam pričala sa Matsom o tome i kada sam videla rekla sam: „Matse, ovo je godina u kojoj prekidamo tradiciju.” Za sada je sve dobro. Ubedljiva pobeda mi dosta znači, pogotovo jer sam imala dva naporna meča na početku – poručila je Ivanovićeva uz smeh.

– Osećam se sve bolje, dosta radim na treningu i tada neke stvari odradim savršeno, ali u prva dva meča ovde to nije bio slučaj. Sada sam uspela i zadovoljna sam kako sam odigrala – dodala je Ivanovićeva.

Ivanović će u osmini finala igrati protiv Ekaterine Makarove, koja je pobedila svoju sunarodinuc Elenu Vesninu sa 2:0, u setovima 6:2, 6:4.