Ivanović: Želimo da pokažemo karakter i bar nekako da usrećimo narod

Kapiten fudbalera Srbije Branislav Ivanović rekao je da teška situacija u državi treba da bude motiv igračima da na predstojećoj turneji ostvare dobar rezultat.

– Za nas ovo treba da bude motiv. Sport, kao i život, ide dalje i mi reprezentativci moramo da bar na neki način usrećimo narod. Na ovoj turneji, koja je za nas bitna, trebalo bi da pokažemo karakter i svoj posao radimo na najbolji mogući način – rekao je Ivanović novinarima u Staroj Pazovi.

Ivanović se zahvalio svima koji su pomogli tokom teške situacije koja je zadesila Srbiju usled poplava.

– Nadam se da je opasnost prošla i sada nam predstoji dug i težak oporavak od tih katastrofa. Probudila se energija i entuzijazam, što će pomoći da se što pre oporavimo – kazao je Ivanović.

Zamenik kapitena Aleksandar Kolarov rekao je da su ekipe Paname i Jamajke nepoznanice, dok će susret sa Brazilom biti “šlag na torti”.

– Pred nama su tri utakmice, jeste da je kraj sezone i da smo umorni od fudbala i svega, ali ćemo izdržati i dati svoj maksimum da na pravi način završimo sezonu – rekao je Kolarov.

On je dodao da je sve reprezentivce pogodila vest o katastrofi koja je pogodila Srbiju.

– Jako je bitno da svi zajedno budemo uz te ljude i ne stanemo na ovome jer će pomoć biti potrebna kada se sve ovo smiri – naveo je Kolarov.

Srbija će 26. maja u Nju Džersiju igrati sa Jamajkom, četiri dana kasnije sa Panamom u Čikagu, dok će se sa Brazilom sastati u Sao Paulu šestog juna.