Ivanovićeva požurila do osmine finala: Dona Vekić ‘pala’ za 53 minuta

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u četvrto kolo Rolan Garosa pošto je posle odlične igre savladala Hrvaticu Donu Vekić sa 6:0, 6:3.

 

U pitanju je bio prvi susret ove dve teniserke.

  

Srpkinja će se u osmini finala sastati sa boljom iz duela Elena Vesnina – Ekaterina Makarova.

Prvi set: Ana Ivanović – Dona Vekić 6:0

Srpska teniserka dobro je počela meč, bila je sigurna na svoj servis, a zatim je napravila brejk zahvaljujući duploj servis greški protivnice za 2:0. U trećem gemu bila je suočena sa brejk loptom za protivnicu, ali je vezala tri poena i povela 3:0.

Od samog starta primetno je da je mlada Hrvatica nervozno ušla u meč, pravi duple greške i šalje loptice u mrežu. Samim tim, ni Beograđanki, koju sa tribina opet bodri dečko Bastijan Švajnštajger, nije bilo teško da drugi put na meču dođe do brejka – 4:0. Konačno smo malo više borbe videli u petom gemu, imala je Dona 15:30, ali je u odsudnim trenucima Ana bila koncentrisanija, pa je uspela da sačuva dva brejka prednosti – 5:0.

Sedma teniserka planete je trećim brejkom posle samo 23 minuta uspela da osvoji prvi set sa ubedljivih 6:0.

 

Drugi set: Ana Ivanović – Dona Vekić 6:3

Gde je stala u prethodnom, tu je Ana nastavila u ovom setu i brzinski je došla do 1:0. I onda, pravo nitkuda, prava eksplozija u igri 18-godišnjakinje. Dona Vekić je vezala osam uzastopnih poena, dakle, uzela je i servis Ivanovićevoj, i tako po prvi put u meču povela – 1:2.

To je, izgleda, bio kratki nalet dobre igre mlade nade hrvatskog tenisa, a duplom greškom Vekićeva je omogućila Srpkinji da dođe do ribrejka – 2:2. Ana je potom potpuno preokrenula i povela 3:2. Najlepši gem na meču bio je ovaj šesti u drugom setu. Dve teniske lepotice pokazale su sav svoj raskoš, ali se bolje snašla iskusnija Ana, pa je novim brejom na meču došla do lepe prednosti od 4:2.

Sigurnom igrom Ivanovićeva je došla do prednosti od 5:2, pa će Hrvatica servirati za ostanak u meču. Vekićeva je uspela da smanji na 5:3, imala je potom i brejk loptu, ali je srpska teniserka bila sigurnija i stigla do pobede iskoristivši prvu meč loptu – 6:3, za samo 53 minuta provedenih na terenu.