Ivanovićeva razočarana ranom eliminacijom: Bio je ovo stvarno loš dan

Srpska teniserka Ana Ivanović rekla je danas da je razočarana eliminicijom u drugom kolu Otvorenog prvenstva SAD.

– Bilo mi je veoma teško danas. Stvarno sam se borila, pokušvala da nađem ritam, ali sam napravila i previše neiznuđenih grešaka. Da, bio je ovo stvarno loš dan. Ona je dobro servirala, igrala je dobro u važnim trenucima – rekla je Ivanovićeva na konferenciji za novinare posle meča.

Ivaniovićeva nije uspela da se plasira u treće kolo Otvorenog prvenstva SAD, pošto je danas poražena od česke teniserke Karoline Pliškove sa 2:0, po setovima 7:5, 6:4.

– Ni forhend me danas nije služio uopšte. Bilo je mnogo grešaka sa te strane, tako da nisam ni mogla da se oslonim na njega… Veoma je razočaravajuće za mene ispasti u ovoj fazi turnira. Nikad nije lako, posebno ne ovako rano. Nadala sam se da mogu daleko da doguram, ali moraću da vidim šta je pošlo naopako – kazala je ona.

Na konstataciju novinara da je imala dobro leto, ali i slabe rezultate na gren slem turnirima, Ivanovićeva je rekla da će joj upravo najveći turniri biti glavni cilj naredne sezone.

– Igrala sam dosta mečeva, pobeđivala u velikim mečevima… Ali, na gred slem turnirima nisam igrala dobro. To je nešto na čemu ću morati da radim i da vidim gde mogu da napredujem, jer je to, definituvno, moj veliki cilj za narednu sezonu – navela je srpska teniserka.