Ivanovićeva: Razočarana sam, meč su odlučile moje jeftine greške

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović rekla je da je razočarana činjenicom da su je greške koštale gubitka oba seta protiv Serene Vilijams u Singapuru.

Srpkinja je poražena, u okviru Crvene grupe, na otvaranju završnog turnira sezone (6:4, 6:4), pa Amerikanka sada ima osam pobeda iz devet susreta.

– Svakako da sam razočarana ishodom oba seta, jer su ih odlučile moje jeftine greške. Tu posebno mislim na situaciju pri rezultatu 4:4 u prvom, kada sam imala dobijen poen, ali sam poslala volej u aut – rekla je Ana.

U drugom meču dana, takođe u Crvenoj grupi, Simona Halep iskoristila je greške Eženi Bušar i stigla do prvog trijumfa.

– Taj promašaj je uticao na moje samopouzdanje, pa samo malo pala posle tog gema. Zatim sam žurila u narednom gemu, nisam bila strpljiva, što takođe ne sme da mi se događa. Imam osećaj da sam stvorila veliki broj prilika, ali nisam imala ritam. Trudila sam da izvučem što više mogu iz svog prvog servisa u drugom setu, što mi je i polazilo za rukom, ali ni to nekada nije dovoljno protiv Serene – dodala je Ivanovićeva.

Ana naredni meč igra u sredu, a protivnica će joj biti Simona Halep. Srpkinja vodi 2:1 u duelima sa Rumunkom, koja je dobila poslednji susret u Madridu, pre nego što je prošlog meseca predala meč u Pekingu. Naša teniserka slavila je prošle sezone na turniru u Dohi.

– Kada se takmičite protiv najbolji, onda morate sve segmente svoje igre da dovedete na taj nivo. To će biti moj fokus u mečevima koji slede – zaključila je Ana.