IVICA ILIEV OPTIMISTIČAN: “Verujem da u Kataru možemo da stignemo daleko”

Ivica Iliev ovog jutra na televiziji K1, pred današnji žreb za Svetsko prvenstvo u Kataru, kazao je da je reprezentacija Srbija jača od pojedinih ekipa iz drugog šešira.

Printscreen

– Srbija je u trećem šeširu što bi trebalo da znači da smo treći po kvalitetu, a nije baš tako kada pogledamo ekipe. Ne oslikavaju ti šeširi realnu situaciju, oni su samo brojevi. Bolji smo od nekoliko reprezentacija iz drugog šešira. U prvom šeširu je reprezentacija Katara, domaćin, koji tu nikako ne pripada. Potencijalno možemo dobiti ekstremno tešku grupu, a ako nas posluži sreća možemo dobiti i lakšu. Videćemo večeras šta će nam sreća doneti – kazao je Iliev u „Uranku“.

Kada je reč o toj ekstremno teškoj grupi, Iliev je kazao koje reprezentacije nikako ne bi voleo da vidi u našoj grupi.

– Samo da ne dobijemo Brazil, Nemačku i Ganu. Ne bih voleo ni Francuze. Ja bih voleo da nam u grupi budu Katar iz prvog šešira, iz drugog SAD ili Švajcarska. Mislim da možemo i sa Dancima da izađemo na kraj iako smo izgubili prijateljsku utakmicu. Dobro bi bilo da nam dođu Saudijska Arabija, Kostarika… Verujem da možemo da prođemo grupu, u najboljem slučaju imaćemo grupu u kojoj možemo da se borimo za prvo mesto. Verujem i da možemo da stignemo do četvrtfinala. Nemačka i Holandija nisu više ono što su nekada bile – kazao je Iliev na K1 televiziji.

Iliev kaže da je uveren da će reprezentacija Srbije u Katar otići sa velikim samopouzdanjem, sjajnom energijom i zajedništvom.

– Mi koji ih volimo i koji navijamo treba da im budemo vetar u leđa. Imamo sjajne igrače i selektora koji je izvrstan trener, a usto i naš najbolji igrač svih vremena. Kada se on pojavi ispred vas kao igrača, a on je mnogo veći i od najboljeg igrača, onda morate da pred njim spustite glavu i da radite. Da pratite njegovu energiju i znanje, i tako se stvara zajedništvo. To se i vidi, da iako imamo mnogo zvezda u reprezentaciji, niko zapravo nije zvezda već su svi jedno, prava grupa. Verujem da ćemo u Kataru dati sve od sebe, uprkos tome što će biti velikih napora tokom sezone, pre samog prvenstva. Zgusnut je raspored i biće malo vremena da se ekipe osveže i odmore pred Svetsko prvenstvo. Svega oko sedam dana reprezentacija će biti zajedno pre Katara.