Ivica Tončev: Bitnija nam je titula od pretnje UEFA

Potpredsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Ivica Tončev rekao je u ponedeljak da ne želi da komentariše informacije o kršenju finansijskog fej-pleja i da je sad najvažnije da crveno-beli osvoje titulu.

Finansijsko kontrolno telo Evropske fudbalske unije (UEFA) objavilo je u subotu da je Crvena zvezda prekršila pravilo o licenciranju igrača.

– Ne želim da se bavim komentarima o eventualnoj suspenziji. Nisam upoznat sa dopisom (UEFA), niti s tim da je to zvanično stiglo u klub. Posle sednice Upravnog odbora imaćete više informacija. Mislim da je u ovom trenutku najbitnije da osvojimo titulu u prvenstvu, sve ostalo ćemo lako – rekao je Tončev novinarima na stadionu Zvezde, prenosi Beta.

Upravni odbor Zvezde trebalo bi danas da raspravlja o upozorenju UEFA zbog kršenja pravila finansijskog fer-pleja. UEFA je u saopštenju navela da je “nakon detaljne istrage zasnovane na reviziji poslovanja srpskog kluba, istražna komisija zaključila da je Crvena zvezda prekršila pravila o licenciranju i finansijskom fer-pleju zbog zaostalih dugovanja prema klubovima i zaposlenima na dan 30. septembra 2013. godine.