Ivkovićev Efes nije mogao protiv ‘Kraljeva’: Real u Istanbulu overio vizu za fajnal-for

Košarkaši Real Madrida nisu dopustili iznenađenje u Istanbulu gde su savladali domaći Efes i tako se plasirali na fajnal-for Evrolige pobedom od 3-1 u seriji.

 

Madriđani su poslednju utakmicu slavili rezultatom 76:63.

Real će na fajnal-foru u Madridu odemriti snage sa Fenerbahčeom našeg Željka Obradovića. Podsetimo da se i CSKA plasirao na finalni turnir, a čekaju boljeg iz duela Olimpijakos – Barselona.

Madriđani su ovoga puta sprečili iznenađenje koje se desilo u trećoj utakmici kada su primili trojku u poslednjim sekundama. Sada su bili znatno skoncetrisaniji u poslednjoj deonici.

Tada su slomili otpor protivnika pošto su na krilima Rudija Fernadeza ubacili čak 25 poena u toj deonici za sigurnu pobedu.

Kad se pogleda statistika, odskače činjenica da Efes nije bio u stanju da smanji broj grešaka. Tim Dude Ivkovića je izgubio čak 18 lopti, dok je Real imao svega četiri što se na kraju ispostavilo kao ključno.

Najefikasniji u pobedi bio je već pomenuti Fernadez sa ubačenih 17 poena. Pratio ga je Serhio Ljulj sa 14, dok je Rodrigez zabeležio 12. Na drugoj strani nije pomogao ni odlični Nenad Krstić. Naš interncionalac je prednjačio u domaćem sastavu sa 16 poena, a dvocifren je bio još samo Met Džening sa 10.