Izabranice Marine Maljković sigurne u poslednjoj proveri: Srpkinje savladale Mozambik sa 46 razlike

Ženska seniorska reprezentacija Srbije savladala je u poslednjem kontrolnom meču pred Svetsko prvenstvo, najbolji tim Mozambika rezultatom 99:53 (25:21, 24:10, 17:11, 33:11).

Izabranice Marine Maljković dan ranije savladale su istog rivala, takođe u hali “Vizura sport” rezultatom 100:74.

Selektorka Maljković u ovom meču je pružila šansu igračicama koje su u prethodnom periodu imale manju minutažu. Bez sestara Milice i Ane Dabović, kao i Maje Vučurović, uz manju minutažu za Jelenu Milovanović, Dajanu Butuliju, Jovanu Rad i Tijanu Ajduković, igračice koje su igrale opravdale su očekivanja i zabeležile visoku pobedu.

Reprezentacija Srbije će u sredu održati još jedan trening, posle koga će biti poznato kojih 12 igračica putuje u Tursku na Mundobasket. Naše najbolje košarkašice put Istanbula kreću u četvrtak ujutru.

– Na današnjoj utakmici šansu su dobile igračice sa manjom minutažom, kao što je bio slučaj i protiv Češke. Opet smo videli dosta dobrih stvari, želju za dokazivanjem, ali i dosta grešaka. Još jednom želim da istaknem koliko sam zadovoljna time što smo igrali dve utakmice protiv Mozambika, s obzirom da na Svetskom prvenstvu startujemo protiv Angole, koja gaji sličan stil igre. Na poluvremenu sam skrenula pažnju igračicama da protiv takvih ekipa mora da se bori i izgara na terenu svih 40 minuta i da je to jedini put do uspeha. U sredu ćemo odrediti konačan spisak reprezentacije Srbije za Tursku – rekla je selektorka ženske seniorske reprezentacije Srbije Marina Maljković.

SRBIJA: Radočaj 12, Čađo 12, Krnjić 17, Milovanović 8, Butulija 6, Ajduković 8, M. Dabović, Rad, Marković 15, Mandić 9, Krnjić 12, A. Dabović.

MOZAMBIK: Kosa 2, Mafanela 8, Manonga 2, Maoče, Dongu 11, Ngulela 19, Halar, Gimo 2, Mulanga 3, Čambe 2, Azineira 2, Micato 2.