Novak Đoković završio je takmičenje u Monte Karlu, pošto je u četvrtfinalu poražen od Davida Gofana sa 2:1 (2:6, 6:3, 5:7).

 

Đoković je od početka prvog seta igrao loše. Pretrpeo je brejk na startu, u petom gemu i drugi. Ritern nije funkcionisao, a srpski teniser je u prvih šest gemova delovao kao da nema dovoljno energije. tako je i završio prvi sert, koji je izgubio sa 2:6.

U drugogm gemu drugog seta, Novak je pao i zaustavio se pre reklama. Nije se povredio jer je na vreme ispustio reket i nastavio je meč. Od tada, kao da je na terenu bio stari Novak. Uzeo je deset poena zaredom i uz brejk poveo sa 4:1. U nastavku je posao rutinski priveo kraju i posle 6:3 meč je otišao u odlučujući treći set.

U prvom gemu odlučujućeg dela meča Đoković je napravio brejk i stekao prednost. Uspeo je da spasavši pet brejk lopti u šestom gemu preživi napad Gofana, ali je dva gema kasnije ipak izgubio servis gem i set je pri rezultatu 4:4 vraćen na početak. Gofan je vodio sa 6:5, a u 12 gemu realizovao brejk loptu i prvi put posle pet poraza savladao drugog tenisera sveta.

Pobednik meča u Monte Karlu igraće u polufinalu sa boljim iz duela Rafael Nadal – Dijego Švarcman, koji se igra kasnije.