IZVINJENJE PRIHVAĆENO: Obradović oprostio uvrede, ali ne odustaje od svojih principa!

Zeljko Obradović
euroleague.net

Najuspešniji košarkaški trener u Evropi, prihvatio je izvinjenje zvaničnika iz kluba sa Malog Kalemegdana.

 

Velika prašina se digla posle duela između Crvene zvezde i Fenera, a povod je pogrdno skandiranje upućeno treneru gostujuće ekipe i srpskom reprezentativcu Bogdanu Bogdanoviću. Prema pisanju Blicsport-a, ratne sekire su zakopane, odnosi izglađeni a pomirljive izjave dolaze i iz Istanbula.

– Sve što sam rekao u vezi sa navijačima i skandiranjem sa tribina, stojim iza toga da to nije normalno. Posebno me pogodilo prozivanje upućeno reprezentativcu Srbije Bogdanu Bogdanoviću. Zaista je neko morao da reaguje iz Zvezde – rekao Željko Obradović za Blicsport.

Obradović kaže da i dalje ima prijateljski odnos sa Dejanom Radonjićem, ali i da se posle meča čuo sa Nešom Ilićem i predsednikom kluba Čovićem.

– U svlačionicu je došao moj veliki prijatelj Dejan Radonjić, koji mi se izvinio i nemam šta da mu zamerim. Što se njega tiče, prioritet mu je bio vođenje utakmice, i sve je u redu. Neša Ilić i Nebojša Čović su me zvali i izvinili se. S njima imam izuzetno dobar odnos i oni nisu imali nikakve veze sa pogrdnim skandiranjem. Krivo mi je samo što neko nije reagovao, kao što bih ja uradio da je bila obrnuta situacija – reči su legendarnog trenera.

Ono što je zasmetalo Obradoviću jeste izostanak reakcije u kritičnim trenucima, ali je zbog važnosti zbivanja na parketu malo ko od domaćih obratio pažnju na skandiranja koja dolaze iz publike.

– Ceo život se borim s tim da se ne vređa protivnik i mislim da sam mnogo puta to pokazao. Čestitao sam Zvezdi na zasluženoj pobedi, bila je bolja u završnici. Opet ponavljam, rival mora da se poštuje, a iz mojih usta nikad niste čuli ružnu reč o crveno-belima. Navijači su drugo, to je njihova uloga, tribine im služe da se prazne. Smatram da to mora da se reguliše, da se akteri mečeva ne vređaju. Da se to desilo u mojoj hali, ja bih reagovao – još jednom je izričit Obradović.